indir

Pancar Dip Sos

Kısa Açıklama

2 yemek kaşığı labne peyniri
3 adet kırmızı Pancar
Yarım su bardağı yarım yağlı yoğurt
1 tutam kaya tuzu
2 diş sarımsak

Hazırlanışı: Pancarları yumuşayana kadar haşlayın ve soyun. Soyduğunuz pancarları rendeleyin ve geniş bir karıştırma kabına alın.
Sarımsağı rendeleyin ya da havanelinde dövün.Rendelenmiş pancarların içine yarım yağlı yoğurt, sarımsak ve kaya tuzu ekleyerek iyice karıştırın.
Tüm karışımı rondodan geçirin ve servis yapın.

**Pancar kırmızı renkli sebzelerden olması sebebiyle yüksek antioksidan özelliğe sahiptir. Anavatanı Akdeniz olan kırmızı pancarın, içerdiği vitamin ve mineraller bakımından adeta enerji deposu olduğunu söyledi.
Sağlığa en yararlı besinlerden biri olan ve A, B, C, P vitaminleri içeren kırmızı pancarın, mineraller bakımından da çok zengindir. Pancar, fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve kalsiyum deposudur. Pancarın yaprakları da aynı şekilde vitamin ve mineral açısından zengindir.
Kırmızı pancar yüksek antioksidan etkisiyle başta kanser olmak üzere adeta bin bir derde şifadır. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki içerdiği bu vitamin ve mineraller sağlığın çok önemli koruyucularındandır. Örneğin saç dökülmesi, sedef, egzama, ürtiker, kurdeşen ve karaciğer hastalıkları ile vücutta kaşıntının önlenmesinde faydalıdır. Cildi güzelleştiren kırmızı pancar, kalp hastalıklarından da korur.

İçerikler

  • 2 Yemek Kaşığı Labne Peyniri
  • 3 Adet Kırmızı Pancar
  • 1/2 Su Bardağı Yarım Yağlı Yoğurt
  • 1 Tutam Kaya Tuzu
  • 2 Diş Sarmısak

Hazırlanış

0 saat: 35 dakika

Zorluk

3/10

4

Servis

Besin Değerleri

Hazırlanış Aşamaları

1. Pancarları yumuşayana kadar haşlayın ve soyun.
2. Soyduğunuz pancarları rendeleyin ve geniş bir karıştırma kabına alın.
3. Sarımsağı rendeleyin ya da havanelinde dövün.
4. Rendelenmiş pancarların içine yarım yağlı yoğurt, sarımsak ve kaya tuzu ekleyerek iyice karıştırın.
5. Tüm karışımı rondodan geçirin ve servis yapın

Bu tarifleri de beğenebilirsiniz