Metabolizmanı Hızlandırmak İçin Yapman Gereken 7 Basit Yöntem

1- Metabolizmanızı Uyandırın Vücudumuzdaki birçok hormon güneş ışığı ile etkileşim halinde çalışmaktadır. Sende vücudun biyolojik saatine ayak uydurarak erken saatlerde metabolizmanı canlandırabilirsin. 2- Su Hayattır Vücudumuz için en önemli besin maddesi sudur. Organlarımızın düzenli çalışması, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesi ve vücudun toksinlerden arındırılmasında en önemli etkenlerden bir tanesidir. Günde minimum 2 litre su tüketmeye çalışın metabolizmanızı canlandırın. […]

Detaylar

Kışın Tüketilmesi Gereken Sağlıklı Besinler Nelerdir?

Yaşamın her döneminde sağlıklı ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Bunun yanı sıra mevsiminde ve taze besin tüketmekte bir o kadar mühimdir.Dolayısıyla kış aylarında, kışın yetişen meyve ve sebzeler tüketilmeli. Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte beslenme şeklinde değişikliler olmakta, genellikle yağlı ve şekerli besinlere eğilim artmaktadır.   Soğuk havanın etkisiyle evde geçirilen uzun saatler hem […]

Detaylar

SAĞLIKLI BESLENME

Beslenme nedir diye sorduğumuzda çoğu insan bunu açlık duygusunu bastırmak olarak tanımlayabilir. Aslında beslenme sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini arttırmak için vücudun gereksinimi olan besin ögelerini yeterli ve dengeli miktarlarda alarak bilinçli yapılması gereken bir eylemdir. Peki beslenme ve sağlıklı beslenme arasındaki fark nedir? Sağlıklı beslenme vücudumuzun ihtiyacı olan enerji, vitamin-mineral ve çeşitli besin […]

Detaylar

Sağlıklı Yaşam Kuralları

Sağlık, genel anlamda herhangi bir hastalık ve güçsüzlük halinin olmaması, bedensel ve ruhsal olarak tam bir iyilik halidir. Sağlığı etkileyen ana faktörleri şöyle sıralayabiliriz; sosyal koşullar, tıbbi koşullar, iklimsel koşullar, kalıtsal koşullar ve tüm bunların hepsinden daha büyük bir paya sahip olan ‘yaşam stili‘. Sağlıklı bir yaşam için her şeyin başında Yaşam stilimize göz attığımız […]

Detaylar

Sağlıklı Yaşam İçin Beslenme ve Spor

Beslenme; açlık duygusunu bastırmak, karın doyurmak ya da canının çektiği şeyleri yemek içmek değildir. Beslenme; sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin ögelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir eylemdir. Modern yaşamın getirdiği zorluklar, zaman problemi gibi nedenlerle tüketimlerimizde gıda hijyenini maksimumda tutmak, besin çeşitliliği […]

Detaylar

Egzersiz Önerileri

Haftada en az 2 gün 45 dakika spor yapabilirsiniz. Fiziksel olarak aktif olmanın vücuda iyi geldiği bilinen bir gerçek. Aktif olmak kasları, kalbi ve akciğerleri çalıştırır ve hastalık risklerini azaltır. Bu yararlar sadece düzenli egzersiz ile değil, aynı zamanda gün boyu aktif olmakla da kazanılabilir. Modern hayatın belki de en olumsuz etkisi bizleri masa başına […]

Detaylar

Yağ Yakımında Püf Noktaları

Kilo verme sürecinde bizlerin hedef noktası total yağımızı sağlıklı bir şekilde düşürmek ve sonrasında da bu ‘fit’ görünümümüzü korumaktır. Bu da sadece dengeli beslenme ve egzersizle mümkündür. Ancak bazı besinlerle, doğru zamanlama ve porsiyonlama ile metabolizmamızı şaşırtıp, hızlandırarak bu süreci kolaylaştırmak mümkün. Bu besinlerin bazılarını şöyle sıralamak mümkün, Yumurta, Anne sütünden sonra en değerli protein kaynağı […]

Detaylar

Sağlıklı Kilo Kavramı

İdeal kilo her bireye göre değişebilen esnek bir kavramdır. Boy, yaş, cinsiyet ve vücut kompozisyonu gibi temel ilkelere dayanır. Aynı boydaki 90 kg iki bireyden biri yağ kütlesinin fazlalığı sebebi ile, fazla kilolu olarak değerlendiriliyorken , diğer birey kas kütlesindeki fazlalık nedeni ile normal sayılabilmektedir. Önemli olan vücut ağırlığınızın ne kadarının yağ olduğudur. Bu sebeple […]

Detaylar

Haşlanmış Yumurtanın Kabuğunun Çatlamasını Nasıl Önlerim?

Yumurta ısınınca iç kısmındaki hava genişler fakat yeterli hızda dışarı çıkamaz. İşte kabuğun çatlamasının sebebi de budur. Eğer yumurta buzdolabından çıkarıldıktan sonra doğrudan kaynar suya konursa, kabuk çatlayacaktır. Kaynayan suya tuz ya da sirke eklenirse dışarı sızan yumurta akı hemen pıhtılaşıp daha fazla sızıntıyı önleyeceği için yalnızca az bir yumurta akı dışarı sızar. Buzdolabından çıkarılmış […]

Detaylar

Haşlanmış Yumurtanın Sarısının Etrafında Oluşan Yeşilimsi Renk Ne Anlama Gelir?

Yumurta normalden fazla pişirildiğinde sarısının etrafında yeşilimsi bir tabaka oluşur. Bu durum yumurtada bulunan demir ve sülfür bileşiklerinin reaksiyonundan kaynaklanır. Yumurtayı soyunca bu reaksiyon sonucu ortaya çıkan hidrojen sülfür gazının kokusu yayılır. Ayrıca yumurta sarısının etrafındaki bu yeşilimsi görünüm pişirme suyunda fazla miktarda demir olmasından dolayı da meydana gelebilir. Yeşil tabakanın oluşması yumurtanın besin değerini […]

Detaylar