Hoşgeldin Kampanyası


İlk 10 ile 30 gün arası alımlarınızda size özel %5 hoş geldin indirimi!

Hoş geldin indiriminden faydalanmak için
(0 212) 288 0 212 numaralı müşteri hizmetlerimizi arayabilirsiniz.


Kapat
İşlem Durum Simge - Process Status Icon
Popup Close
Fedbox Logo

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:




           

MENU

GİRİŞ YAPINIZ

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:


SAĞLIKLI YAŞAM BLOĞU



Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
16
Oca
Glisemik İndeks Nedir?
Glisemik indeks; yiyecek veya içecek tüketimden sonraki ikinci saatte kan glikoz tepkilerine dayanan niceliksel bir değerlendirmedir. Buna göre farklı yiyecek ve içecekler, kan glikoz seviyesine farklı seviyede etki etmektedir. Bir başka deyişle besinlerin glisemik indeksi kan şekerinin yavaş veya hızlı yükselmesini etkilemektedir. Glisemik indeks bu etkinin ölçümüdür. Referans besin ile (beyaz ekmek veya glikozla) aynı miktarda karbonhidrat içer...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
10
Oca
Sağlıklı Pişirme Yöntemleri
Günlük beslenmede sağlıklı gıdalar tercih etmek kadar, sağlıklı gıdaları doğru yöntemlerle pişirmek de oldukça önemlidir. Gıdalar doğru yöntemlerle pişirildiği zaman; sindirimi kolaylaşır, lezzeti artar, renk, tat gibi unsurlar bakımından çekici hale gelir. Gıdalar uygun yöntemlerle pişirilmediğinde ise lezzet, görünüm, kıvamında istenmeyen değişiklikler meydana gelmekte ve besin değeri kayıpları oluşmaktadır. Öncelikli hedef yemekleri lezzetlend...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
27
Ara
Anne Sütünün Önemi
   Anne sütü; ilk 6 ay boyunca tek başına bebeğin tüm enerji ve besin ögeleri ihtiyacını karşılayan en doğal besindir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) 1991 yılında; “ilk 6 ay boyunca çocuklara yalnız anne sütü verilmeli, anne sütüne 2 yaşa kadar devam edilmeli ve 6.aydan sonra ek gıdalara başlanmalıdır.” kararına varmıştır. Anne sütü bileşiminin en önemli özelliği, bebeğin doğum ağırlığına ve ayına ...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
27
Ara
Hangi Mevsimde Hangi Sebze Meyve Tüketilmeli?
Mevsiminde tüketilen sebze ve meyvelerin besin değeri daha yüksektir ve mevsim koşullarına göre bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkıda bulunur. Mevsim sebze ve meyveleri sağlık üzerine olumlu etkilerinin yanı sıra ekonomik ve lezzetlidir. Tüm bu nedenlerle doğanın bize sunduklarını zamanında tüketmemiz gerekir. KIŞ SEBZELERİ (ARALIK-OCAK-ŞUBAT) Kara lahana, brüksel lahanası, lahana, pazı, havuç, balkabağı, yer elması, ıspanak, k...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
27
Ara
Yılbaşı Gecesi İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri
Yeni yılla ilgili dileklerin en başında gelen “sağlık” dileği için, yılın son günü de yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat etmek gerekmektedir. Yılbaşı gibi özel günlerde yanlış yiyecek tercihleri, yüksek enerji içeren şekerli ve yağlı gıdaların aşırı tüketimi ve alkol tüketimi sonrası mide problemleri, baş ağrısı, hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunlar yaşanabilir. Yılbaşı sofralarını sağllıklı sofralara dönüştürmek ve sindirim problemleri yaşam...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
14
Ara
Doğum Sonrası Dönemde Beslenme Önerileri
   Doğum sonrası dönemde annenin beslenme alışkanlıkları, anne ve bebek sağlığı için çok önemlidir. Bu dönemde öncelik, anne sütünün miktarı ve kalitesi olmalıdır. Hamilelik süresince alınan kiloların verilme hızı ve zamanı birçok faktöre göre farklılık gösterir. Emzirme sırasında vücudun harcadığı enerji, normal dönemden daha fazladır. Bu nedenle emzirme döneminde, hamilelik süresince alınan kiloları vermek için özel bir diyet uygulamak gerekmez...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto Foto
5
Ara
Sağlıklı Bir Yaşam İçin Nelere Dikkat Edilmeli?
   Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nün tanımına göre sağlık; sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil, bedence, ruhça ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Bu tanıma göre sağlıklı yaşam, beden sağlığının iyi olması kadar ruhsal ve sosyal yönden de iyi olmakla sağlanabilir. İnsan vücudu duygular, hormonlar ve çevresel faktörler ile kompleks bir yapıdadır. Bu nedenle sağlıklı yaşam hedefine ulaşmak için çok çeşitli değişkenler üzerinde dur...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto Foto
5
Ara
Veganlar İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri
Vegan, bitkisel besinleri tüketen, hayvansal besinleri ise hiç tüketmeyen kişi olarak tanımlanmaktadır. Vegan beslenme tipi, bitkisel kaynaklı yiyecekleri içerir. Vegan diyetinde sağlıklı beslenme önerilerine uyulduğunda yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması mümkündür. Ancak protein açısından dikkatli olunmalı ve bitkisel protein kaynakları iyi kullanılmalıdır. Yeterli ve dengeli bir beslenme planı ile günlük enerji ve besin ögeleri ger...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
23
Kas
Beslenme Günlüğü Tutmanın Faydaları
Beslenme günlüğü, gün içerisinde tüketilen tüm yiyecek ve içeceklerin saatleri ve miktarları not edilerek oluşturulur. Beslenme günlüğü tutmanın amacı sağlıklı beslenmeye odaklanmak ve beslenme düzeninde yapılan hatalarla ilgili farkındalığı arttırmaktır. Günümüzde çoğu kişi genellikle neyi ne kadar tükettiğinin farkında olmadan beslenmektedir. Hangi yiyecek veya içeceğin ne kadar tüketildiğinin farkında olmak, dengeli beslenme ve kilo kontrolü a...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto Foto Foto
21
Kas
Sağlıklı Kilo Almak İsteyenlere Öneriler
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün kriterlerine göre beden kitle indeksi 18.5 (kg/ m²)’in altında olan bireyler “zayıf” olarak sınıflandırılır. Bazı durumlarda iştahsız zayıf bireyin kilo alması; fazla kilolu bireyin kilo vermesinden çok daha zor olabilir. Uzman desteğine ihtiyaç vardır. Zayıflık, şişmanlık gibi riskli bir durumdur. Zayıf bireylerin dış etkenlere direnci daha düşüktür. Daha çabuk yorulup, daha kolay hasta olabilirler. Unutkanlık, k...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto Foto
16
Kas
Ofis Çalışanlarına Sağlıklı Beslenme Önerileri
   Ofis çalışanları, yoğun iş temposu sonucu düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşam gibi nedenlerden dolayı obeziteye ve metabolik hastalıklara yakalanma riski yüksektir.    Ofis çalışanlarının kilo almalarına sebep olabilecek davranışlar; kahvaltıyı atlamak, ara öğün olarak abur cubur tüketmek, öğle yemeklerinde fast food tarzı yiyecekler tercih etmek, su yerine şekerli çay, kahve, meşrubat tüketmek ve sürekli oturarak çalışmak gibi nedenler g...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
8
Kas
Tatlı Krizlerini Önlemek İçin Neler Yapılabilir?
Vücudumuz, hormonal, psikolojik faktörler veya düzensiz beslenme gibi çeşitli sorunlar nedeniyle tatlı yiyeceklere istek duyabilir; bu isteklerde bazı dönemlerde şiddetlenebilir. Çeşitli sebeplerle ortaya çıkan ve hayat kalitemizi olumsuz yönde etkileyebilen tatlı krizlerini önlemenin ilk adımı yeterli ve dengeli beslenme planı oluşturmaktır. Kan şekeri dalgalanmalarının önüne geçmek için uzun süre aç kalmamaya özen gösterin. Güne kahvalt...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
8
Kas
Su Tüketimini Kolaylaştırmanın Yolları
Vücudumuzun dörtte üçünü oluşturan su, sağlıklı bir beden için en önemli kaynaktır. Vücudumuzun hayati önem taşıyan fonksiyonlarını gerçekleştirebilmesi için suya ihtiyacı vardır. Aksi takdirde vücudumuz sıvı kaybının önüne geçemez dolayısıyla yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı gibi hayat kalitemizi etkileyebilecek sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Su içme alışkanlığınız yok ise ve gün içerisinde yeterli miktarda su tüketemiyorsanız, günlük ...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
6
Kas
Diyette Motivasyon
Diyet yaparken en önemli unsurlardan biri sürekliliktir. Kilo verebilmeniz ve verdiğiniz kiloları koruyabilmeniz için motivasyona sahip olmanız ve bunu devam ettirmeniz gerekir. Diyet yapan kişilerin çoğu yüksek motivasyonla diyete başlayıp en ufak olumsuz giden bir durumla karşılaştıklarında motivasyon düşüşü ile diyetlerini bırakırlar. Motivasyonumuzun yüksek olmadığı hiçbir işte başarılı olamayacağımız gibi diyet yaparken de motivasyonumuzun d...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
6
Kas
Tuz Tüketiminizi Azaltmanın Yolları
Günlük sodyum ihtiyacımız 2400 mg olup tuz alımı da buna bağlı olarak günlük 5 g olmalıdır. Bu miktarda ortalama bir çay kaşığının dörtte birine denk gelmektedir.  Ne yazık ki çoğu kişi bu oranın çok daha fazlasını almaktadır. Obezite, diyabet, kanser gibi birçok hastalıkla ilişkilendirilen fazla tuz tüketimi, yüksek kan basıncına sebep olur ve hipertansiyon riskini arttırmaktadır. Fazla tuz tüketimi aynı zamanda, idrar ile vücuttan kalsiyum a...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
29
Eyl
Metabolizmanızı Hızlandırmak İçin Uygulamanız Gereken 7 Basit Yöntem
1- Metabolizmanızı Uyandırın Vücudumuzdaki birçok hormon güneş ışığı ile etkileşim halinde çalışmaktadır. Sende vücudun biyolojik saatine ayak uydurarak erken saatlerde metabolizmanı canlandırabilirsin. 2- Su Hayattır Vücudumuz için en önemli besin maddesi sudur. Organlarımızın düzenli çalışması, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesi ve vücudun toksinlerden arındırılmasında en önemli etkenlerden bir tanesidir. Günde minimum 2 litre su tük...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
29
Eyl
Kış Aylarında Tüketilmesi Gereken Besinler Nelerdir?
Yaşamın her döneminde sağlıklı ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Bunun yanı sıra mevsiminde ve taze besin tüketmek de bir o kadar mühimdir. Dolayısıyla kış aylarında, kışın yetişen meyve ve sebzeler tüketilmeli. Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte beslenme şeklinde değişiklikler olmakta, genellikle yağlı ve şekerli besinlere eğilim artmaktadır. Soğuk havanın etkisiyle evde geçirilen uzun saatler hem hareketsizliği hem de beslenme ...




sağlıklı

mutlu

zinde

enerjik

KAMPANYALAR


Önceki Kampanya
Sonraki Kampanya

BİZİ TAKİP EDİN


Fedbox kampanyalar, tarifleri ve bilgilendirmeleri kaçırmamak için eposta listemize üye olabilirsiniz.




Gönder


© 2017 Fedbox. Tüm Hakları Saklıdır..
Longplay Dijital Ajans Hizmetleri