Fedbox yoğun isteğiniz üzerine SİLİVRİ’de


Silivri’ ye ilk ve tek gönderim yapan diyet yemek firması olmaktan mutluyuz.

Siparişleriniz için
(0 212) 288 0 212 numaralı müşteri hizmetlerimizi arayabilirsiniz.


Kapat
Kahvaltı

Kapya biber ve salatalık ile uyumuyla leziz bruschettamızın içeriğindeki domateste bulunan likopen, kalp ve damarlar için kritik önemi bulunan antioksidan desteğini sağlar.

Domatesli Bruschetta, Kapya Biber, Salatalık Dilimleri, Tere

Kapya biber ve salatalık ile uyumuyla leziz bruschettamızın içeriğindeki domateste bulunan likopen, kalp ve damarlar için kritik önemi bulunan antioksidan desteğini sağlar.

1.Ara Öğün

Çilek, kan şekerini korkulduğu gibi yükseltmez ve lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi verir.

Çilek

Çilek, kan şekerini korkulduğu gibi yükseltmez ve lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi verir.

Öğlen Yemeği

Lübnan mutfağının en bilinen bulgurlu salatasıdır olan tabule, tabbouleh ya da tabbule olarak da bilinir. Özgün tadıyla tipik bir Akdeniz-Ortadoğu mutfağı sentezi olan bu salata, kadınbudu köfte, brokoli ve havuç haşlama ile servis edilir.

Fırında Kadınbudu Köfte, Tabbule Salatası, Brokoli ve Havuç Haşlama

Lübnan mutfağının en bilinen bulgurlu salatasıdır olan tabule, tabbouleh ya da tabbule olarak da bilinir. Özgün tadıyla tipik bir Akdeniz-Ortadoğu mutfağı sentezi olan bu salata, kadınbudu köfte, brokoli ve havuç haşlama ile servis edilir.

2.Ara Öğün

Patlıcan düşük kalorili ve yüksek lifli bir besin olması nedeniyle diyet için vazgeçilmez bir sebzedir. Güzel sunumuyla patlıcan pizzayla sağlıklı ve keyifli bir ara öğün sizin bekliyor.

Patlıcan Pizza

Patlıcan düşük kalorili ve yüksek lifli bir besin olması nedeniyle diyet için vazgeçilmez bir sebzedir. Güzel sunumuyla patlıcan pizzayla sağlıklı ve keyifli bir ara öğün sizin bekliyor.

Akşam Yemeği

Ispanak sosu ile uyum içerisinde olan bir İtalyan lezzeti tagliatelleniz, kremalı domates çorbası ve keten tohumlu portakallı maskolin salata ile servis edilir.

Ispanaklı Tagliatelle, Keten Tohumlu Portakallı Maskolin Salata, Kremalı Domates Çorbası

Ispanak sosu ile uyum içerisinde olan bir İtalyan lezzeti tagliatelleniz, kremalı domates çorbası ve keten tohumlu portakallı maskolin salata ile servis edilir.

Örnek Menü Sonraki Öğün
Örnek Menü Önceki Öğün
Fedbox Logo

Fedbox yoğun isteğiniz üzerine SİLİVRİ’de

%10 İNDİRİM
20 TAM GÜNLÜK PAKETLERDE


İndirimden faydalanmak için AŞK14 kodu
ile online alım yapabilir yada
212 288 02 12 numaralı
müşteri hizmetlerimizi arayabilirsiniz.

Son gün: 14.02.2018

HEMEN BİLGİ AL
HEMEN SİPARİŞ VER
İşlem Durum Simge - Process Status Icon
Popup Close
Fedbox Logo

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:




           

MENU

GİRİŞ YAPINIZ

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:


SAĞLIKLI YAŞAM BLOĞU



Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
17
Eyl
Regl Döneminde Tatlı Krizini Nasıl Önleriz?
Sağlıklı her kadının menopoz dönemine kadar her ay döngüsel olarak yaşadığı bir süreçtir. Bu dönemde kadınlar sinir, stres, duygusallık, ödem, tatlıya düşkünlük, vücutta hassasiyet vb. durumlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Regl dönemindeki sık karşılaşılan ödem problemini engellemenin en etkili yolu tuz alımını azaltmaktır. Böylece regl öncesi vücutta sıvı tutulumu azalır ve daha az şişkinlik hissedebilirsiniz. Regl döneminde kanamayla b...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
7
Eyl
Polikistik Over Sendromu (PKOS) Olan Kişiler Nasıl Beslenmeli?
Polikistik over sendromu (PKOS) doğurganlık çağındaki kadınlarda görülen en yaygın endokrin bozukluklardandır. Polikistik over sendromu genellikle tip2 diyabet, insülin direnci, kalp hastalıkları, obeziteyle anlamlı derecede ilişkilidir. Polikistik over sendromu olan ve insülin direnci olan kadınların çoğunda özellikle karın bölgesinde yağlanma, kilo vermekte zorlanma, aşırı derecede karbonhidrat tüketimi ve hipoglisemi (kan şekeri düşmesi) sı...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
3
Eyl
Menapoz Döneminde Nasıl Beslenilmeli?
Menopoz dönemi yumurtalıkların fonksiyonlarını durdurması sonucu regl kanamalarının son bulmasıdır. Genellikle 45-55 yaş arasında kadınlar menopoza girmektedir fakat bu süreyi genetik faktörler, beslenme, sigara, alkol kullanımı gibi faktörler etkilemektedir. Menopoz döneminde kadınlarda; Kemik erimesi, Kalp ve damar hastalıkları, Ateş basması, Terleme, Çarpıntı, Uyku bozuklukları, Sinirlilik, depresyon, Unutkanlık, halsizl...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
29
Ağu
Bu Yağlardan Korkmayın!
AVOKADO - A, C ve E vitaminleri içeriğiyle antioksidan etkiye sahip kalp dostu bir meyvedir. - İçerisinde bulunan tekli doymamış yağ olan oleik asit,  kanser riskini azaltmada yararlı etkileri olduğu bilinmektedir. - Sindirim sistemini rahatlatır, kabızlığı önler, bağırsaklardaki faydalı bakterilere yarar sağlar. - Yağ oranı yüksek olduğundan tüketilirken porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir.   ZEYTİNYAĞI - Zeytinyağı, zeyt...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
15
Ağu
Diyetinizde Fark Yaratacak 14 Öneri
1. Vücudunuz için gerekli olan enerjiyi doğru besinlerden almanız oldukça önemlidir. Düşük kalorili diyetler  kas kaybına, yavaş metabolizmaya, baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, yorgunluk, bulantı, kabızlığa yol açabilirler. Popüler olan düşük kalorili diyetlerden uzak durmalısınız. 2. Egzersiz, yağ kaybını artırmaya ve metabolizmanızın yavaşlamasını önlemeye yardımcı olur. Egzersizi mecburiyet için değil sağlıklı yaşam için yap...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
7
Ağu
Kurban Bayramında Beslenme Önerileri
Kurban bayramında kırmızı et ve tatlı tüketimi artmaktadır. Bu durum kişilerde, mide problemleri, çarpıntı, kabızlık, gastrit gibi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Bayramda sağlığınızı korumak için beslenmenizde bazı unsurlara dikkat etmelisiniz. Yüksek ısıda pişirme yöntemlerinden en yaygın olanları kızartma ve kavurmadır. Etleri çok yüksek sıcaklıklarda pişirmek sağlıksız bileşenlerin oluşmasına sebep olabilir. Bu bileşenler çeşitli kan...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
3
Ağu
Kuru Baklagillerin Faydaları ve Pişirme Tüyoları
1. Nohut - Demir, fosfor, potasyum, magnezyum, folik asit ve protein içeriği bakımından zengindir. - Baklagillerin özellikle kanser riskini azaltmaya yardımcı etkileri vardır. - Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsaklardaki kötü bakteri sayısını azaltarak bağırsak sağlığının korunmasında görevlidir. - Diyabet ve kolesterol hastalıkları riskini azaltabilir. - Salatalarda ve yemeklerde sağlıklı bir alternatif olarak tercih edilebilir....

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
2
Ağu
Yaz Aylarında Sıvı Kaybına Dikkat!
Vücut düzenli olarak terleme ve idrara çıkma yoluyla su  kaybeder. Dehidratasyon, vücudun normalden daha fazla su kaybetmesine neden olan herhangi bir durumdan kaynaklanabilir. Özellikle yaz aylarında vücuttaki su kaybının en yaygın nedeni aşırı terlemedir. Yaz aylarında , ter bezleri vücudu serinletmek için nemlendirir. Bu çalışma şekli buharlaşmadır. Bir damla ter, cildinizden buharlaştıkça, az miktarda ısı alır.   Terleme aynı zamanda...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
2
Ağu
Laktoz İntolerası Nedir? Belirtileri Nelerdir, Nelere Dikkat Edilmelidir?
Laktoz memeli hayvanların sütünde bulunan süt şekeridir. Vücut laktaz enzimi üreterek laktozun glikoz ve galaktoza parçalanıp vücutta kullanılmasını sağlar. Laktoz intoleransı süt ürünlerindeki ana karbonhidrat olan laktozun sindirilememesinden dolayı oluşmaktadır.   Birincil Laktoz intoleransı: Laktaz enziminin hiç olmaması veya  üretiminin yaşla birlikte azalmasıyla oluşmaktadır.   İkincil Laktoz intoleransı: Bağırsak duvarındaki in...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
27
Tem
Yaz Meyvelerinin Faydaları
Meyveler beslenme de en önemli vitamin ve mineral kaynaklarıdır. Lif açısından zengindirler. Meyveler, fruktoz adı verilen meyve şekerinden oluşur. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta porsiyon kontrolüdür.   ERİK - A,C vitamini, lif ve potasyum içeriğiyle iyi bir kaynaktır. -Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini sağlar. - Hücrelerin serbest radikallerden zarar görmesini antioksidan içeriğiyle engellemektedir. -Kronik hastal...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
27
Tem
Gece Atıştırmalarını Önlemek İçin 10 Tavsiye
Gece yenen yemekler, ihtiyacınız olandan daha fazla kalori tüketmenize, kilo almanıza ve sabahları kalktığınızda kendinizi yorgun, halsiz hissetmenize sebep olabilir.   Gece yemek yeme ataklarını önlemek için neler yapmalı? 1- Alışkanlıkları değiştirmek için sorunun nedeninin tanımlanması gerekmektedir. Gündüz aşırı derecede kısıtlanmış yiyecek alımı, can sıkıntısı, üzüntü veya öfke gibi duyguları frenlemek için yiyeceğe yönelim artmakta...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
17
Tem
Daha Kaliteli Bir Uyku İçin Nasıl Beslenmeliyiz?
Sağlıklı bir uyku kişinin hem bedenen hem zihnen aktif olmasında çok etkilidir. Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle birlikte uyku problemleri artmaya başlamıştır. Yapılan birçok çalışmada uyku kalitesinin azalması ile sağlıksız beslenme alışkanlığı ilişkili bulunmuştur. İdeal uyku süresi yaşa göre ve kişiden kişiye göre değişmekle birlikte yapılan bir çalışmada 6 saatten az ve 9 saatten fazla uyuyan kişilerin beden kütle indekslerinin (BKİ) da...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
17
Tem
Karaciğer Yağlanması İçin Beslenme Önerileri
Karaciğer yağlanması, adından da anlaşıldığı gibi karaciğerde yağ birikimiyle karakterize olan bir hastalık çeşididir. Alkole bağlı ve alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanması olarak temelde 2 grubu ayrılmaktadır. Alkole bağlı karaciğer yağlanmasında fazla alkol alımından kaynaklı karaciğerde yağ birikimiyle beraber hasar oluşmaktadır. Bu durumda alkol alımının sona erdirilmesi için tüketimin minimalize edilmesi oldukça önemlidir. Alkole b...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
13
Haz
Sınava Hazırlananlar İçin Beslenme Önerileri
Sınava hazırlanan kişilerde ‘’dikkat’’ ve ‘’motivasyon’’ üzerinde durulması gereken en önemli noktalardandır. Sınava hazırlık sürecinde kişiler daha aktif olmalıyken zaman kavramını en iyi şekilde kullanmalıdır. Herkes hayatı boyunca belirli sınavlara girmiş ve bu sınavlara yönelik hazırlık muhakkak yapmıştır. Sınav stresi, bu yolda karşımıza çıkan ve bizi bazı noktalarda zorlayan olumsuz durumlardan biridir. Buna karşılık kişinin kendini motive ...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
11
Haz
Ramazan Bayramında Nasıl Beslenmeliyiz?
Ramazan ayında tüketilen öğün miktarları azaldığından beslenmede birtakım değişiklikler meydana gelmektedir. Ramazan bayramında ise normal yemek yeme düzenine geçerken daha fazla yeme eğilimi gözlenebilmektedir. Bu durumda az miktarda öğün ile fazla yemek yerine az ve sık beslenmek daha doğru olacaktır. Ramazanda yavaşlayan metabolizmayı tekrar hızlandırmak için yapılması gereken ilk adım bayrama yeterli ve dengeli bir kahvaltıyla başlamaktır. Yi...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
29
May
Sigaranın Besin Tüketimine Etkisi
Sigara; kardiyovasküler hastalıklar, solunum sistemi hastalıkları ve çoğu kanser türü için büyük bir risk faktörüdür. Yapılan çalışmalarda, sigara içen bireylerin, sigara içmeyenlere göre C vitamini, folik asit, posa, A vitamini, çoklu doymamış yağ asitleri, demir, beta karoten ve E vitamini alımları düşük çıkmıştır. Doymuş yağ alımları ise daha fazla bulunmuştur. Yapılan çalışmalarda sigara içen bireylerin, içmeyenlere göre daha sağlıksız beslen...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
17
May
Bitkisel Kaynaklı Alternatif: Soya Sütü
Soya sütü, soya fasulyesinden suyun özütlenmesi yolu ile elde edilen ve besleyici özelliklere sahip olan bir gıda maddesidir. Uzak Doğu ülkelerinde özellikle de Japonya ve Çin’de yıllardır bilinmektedir. Gerçekte süt sayılmayan soya sütü, besin değerleri bakımından inek sütüne yakın olduğu ve genellikle süt yerine tercih edildiğinden süt olarak adlandırılmaktadır. Latoz intoleransı olan kişiler inek sütü, keçi sütü gibi laktoz içeren sütlerin ...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
10
May
Bahar Yorgunluğuna Karşı Neler Yapabiliriz?
Uzun ve soğuk bir kışın ardından havaların ısınıp güneşin kendini göstermesiyle baharın gelişi genellikle hepimizi mutlu eder fakat mevsim değişikliği olarak bilinen bu süreçte halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, sürekli uyuma isteği, aktif olamama korkusu yaşanabilir. Genellikle kısa süreli olarak gerçekleşen bu durumlar dikkat edilmezse kronikleşebilir ve yaşam kalitesini azaltabilir. Sağlıklı beslenme, mevsim geçişlerinde dikkat edilmesi gereken...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
8
May
Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?
Ramazan ayında sağlıklı beslenmek, uzun süre aç ve susuz kalan vücut için daha çok önem kazanmaktadır. Ramazan dönemine beslenme açısından bakıldığında yapılan hataların başında sahura kalkmadan oruç tutmak gelmektedir. Uzun süren açlık durumunda kan şekeri düşmekte, sahura kalkılmaz ise bu düşüş çok daha erken saatlerde başlayabilmektedir. Bu dönemde öğün sayısı ve beslenme şekilleri eskiye oranla değişmektedir. Günde 3 ana öğün olan beslenme...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
8
May
Tatilde Kilo Almamanın Püf Noktaları
Çalışan binlerce insan, özellikle yaz mevsiminde hayal ettiği tatil planını hayata geçirmek ister. Uzun bir yılı yoğun şekilde çalışarak geçiren bireyler için tatil yapma isteği son yıllarda daha da artmış durumda olduğu söylenilebilir. Bu sebeple ‘’Kendime biraz zaman ayırmam gerek.’’ ‘’Tatil yapmak benim de hakkım.’’ gibi cümleleri çok sık duyarız. Bu durumda otellerde ‘’her şey dahil’’, ‘’açık büfe’’ anlayışını cazip hale getirebilir ve kişile...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
30
Nis
Bağışıklık Dostu Kefir
Kuzey Kafkasya kökenli probiyotik bir süt ürünü olan ‘kefir’ yüzlerce yıllık geçmişe sahiptir. Kafkasyalıların sağlıklı ve uzun yaşamalarının sırrı, gençlik iksiri olarak kabul ettiği kefir, kefir taneleri kullanılarak sütten elde edilen fermente bir süt ürünüdür. Keçi, inek, soya veya hindistan cevizi sütü ile de yapılabilmektedir. Kefirin içerisindeki etken madde, laktozu laktik aside indirgediğinden sindirimi diğer süt ürünlerine göre daha kol...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
6
Nis
Antioksidan Besinler
Antioksidanlar; vücudumuzda serbest radikallerle birleşerek, hücrelerin zarar görmesini engeller. Antioksidanların bir kısmı vücudumuz tarafından üretilirken diğer kısmı ise besinler yolu ile vücudumuza giriş yapmaktadır. Bir besin ne kadar çok antioksidan içerir ise, vücudumuzdaki serbest radikalleri o kadar fazla yok eder ve bağışık sistemimizi güçlendirerek hastalıklara karşı bizi korur. Araştırmalar, antioksidanların; sağlıklı kalmamızda...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
30
Mar
Avokadonun Faydaları
Son zamanların favori besini olan avokado, besin değeri açısından oldukça faydalıdır. Avokadonun, 100 gramında yaklaşık 167 kalori bulunmaktadır ve enerjisinin %80’i kaliteli yağlardan gelmektedir. Avokadonun faydalarına bakacak olursak; Protein içeriği diğer meyvelerden daha yüksektir. Avokado, protein içeriğiyle tanınan pek çok besinden daha fazla protein içermektedir. İçeriğinde, asparagin, aspartik asit, glutamin ve glutamik asit g...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
30
Mar
Egzersiz Tek Başına Kilo Yönetimini Destekler mi?
Öncelikle hep karıştırılan fiziksel aktivite ve egzersiz kelimelerinin ne anlama geldiğini öğrenelim. Fiziksel aktivite gün içinde yaptığımız her türlü hareketi içerirken, egzersiz planlı, tempolu ve düzenli hareketler bütünüdür. Düzenli egzersiz yapmanın sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılığın, gücün ve esnekliğin artmasındaki rolünün yanı sıra kronik hastalıklara yakalanma riskini de azalttığı açıkça bilinmektedir. Egzersizin bu kişisel f...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
12
Mar
Hipertansiyon ve Beslenme
Kan dolaşımının sağlanması için bir basınç vardır. Bu basınç olması gerekenden fazla ise hipertansiyon sinyalleri sizin için çalıyor demektir. Hipertansiyon için kullanılan diğer bir isim ise yüksek tansiyondur. BKİ ile hipertansiyon arasında çok önemli bir bağ vardır, yapılan çalışmalarda hipertansiyon hastalarının yarısından fazlası obezdir. Bu sebeple hipertansiyonu olan bireylerin kilolarına dikkat etmesi, fazla kilosu olan kişilerin ise besl...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
9
Mar
Kaliteli Protein: Yumurta
Yumurta anne sütünden sonra en kaliteli proteindir. Bir yumurtada ortalama 6 gram protein bulunur. Yumurta düşük kalorili, yüksek proteinli olması ve tokluk sağlaması açısından vazgeçilmez besinlerimizden biridir. Yapılan bir çalışmada yumurtanın tokluk hissinin sağlanmasında 72 saat etkili olduğu bulunmuştur. Özellikle kahvaltıda yumurta tercih etmek, gün içerisindeki tokluk hissinin sağlanmasına yardımcı olacaktır. Yumurtaya dair önyargıl...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
6
Mar
Çölyak Hastalığında Beslenme
Gluten, tahıllarda bulunan bir protein grubunun adıdır. Bu protein grubundan ikisi gliadin ve glutenin su ile karıştırıldığında gluten olarak bilinen maddeyi oluşturur. Aslında zararlı etkiyi yapan gliadindir. Çölyak hastalarında rahatsızlık yapmasının sebebi glutenli yiyecekler tüketildiğinde bağırsak mukozasında alerji nedeniyle villus adı verilen kıvrımlar zarar görürler ve alınan gıdalar gitgide emilemez hale gelirler. Çölyak hastaları bu seb...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
5
Mar
Yağlı Tohumların Beslenmedeki Önemi
Sağlıklı beslenme; her besin grubundaki yiyecek ve içeceklerin gün içinde yeterli ve dengeli olarak tüketilmesidir. Besin grupların biri olan yağ grubu, yüksek enerji içeriği sebebiyle tamamen uzak durulması gereken grup olarak algılanabilmektedir. Ancak burada önemli olan sağlıklı yağlar ile sağlıksız yağlar arasındaki ayrımın iyi yapılabilmesidir. Günlük diyette alınan enerjinin %30’unun doğal yağlar ve yağlı tohumlar gibi sağlıklı yağlardan ge...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
19
Şub
Formunu Korumak İsteyen Bireyler İçin Beslenme Önerileri
Obezitenin belirlenmesinde en sık kullanılan yöntemlerden biri beden kitle indeksi (BKİ) hesaplaması ve bel çevresi ölçümüdür. Beden kitle indeksi (BKİ), kilogram cinsinden vücut ağırlığının, metre cinsinden boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle hesaplanır. Beden kitle indeksi 18,5–24,9 kg/m2 aralığında ise boy uzunluğuna göre vücut ağırlığı “normal” kabul edilmektedir. Ancak BKİ değeri normal aralıkta olsa da sağlıklı besleniyor olmak her zaman ...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
14
Şub
Spor Yapan Bireyler Beslenmelerinde Nelere Dikkat Etmeli?
Yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı yaşam için çok önemlidir. Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez unsurlarından bir diğeri de spor yapmaktır. Yeterli ve dengeli beslenmenin yanında düzenli olarak spor yapılmalıdır.  Ancak spor yaparken bilinçsiz beslenmek ve vücudun ihtiyaç duyduğu enerji kaynaklarının kısıtlanması fayda yerine zarara yol açabilir. Spor yapan bireyler karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, mineral ve su ihtiyacını sağlayacak şekilde yet...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
12
Şub
Demir Eksikliği Anemisi Olan Kişiler Nasıl Beslenmeli?
Demir, vücut için temel bir mineraldir. Demir mineralinin vücuttaki en önemli görevi “hemoglobin” yapımıdır. Hemoglobin, vücutta tüm dokuların yaşaması için gerekli olan oksijeni taşıma işlemini gerçekleştirmektedir. Ayrıca vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek vücudu zinde tutmakta ve B vitaminlerinden daha fazla yararlanmayı sağlamaktadır. Demir minerali vücutta üretilmediği için, yiyecekler yoluyla yeterli miktarda alınması gerekmektedir....

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
1
Şub
Nezle ve Gribe Karşı Nasıl Beslenebiliriz?
Grip, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, yorgunluk, sık tekrarlayan iltihaplanmalar bağışıklık sisteminin zayıfladığının en önemli göstergelerindendir. Bağışıklık sistemi vücudun savunma sistemidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücut direncini artırmak hastalıklara yakalanma riskini düşürmektedir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, uygun besin seçimi ve doğru beslenme uygulamaları ile bağışıklık sistemini güçlendirerek zararlı mikroorganizmala...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
31
Oca
Vejetaryenler İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri
Vejetaryen; bitkisel besinleri tüketen, hayvansal besinleri ise sınırlı miktarda tüketen veya hiç tüketmeyen kişi olarak tanımlanmaktadır. Vejetaryen beslenme tipi, ağırlıklı olarak bitkisel kaynaklı yiyecekleri içerir. Vejetaryen diyette sağlıklı beslenme önerilerine uyulduğunda yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması mümkündür. Ancak protein açısından dikkatli olunmalı ve bitkisel protein kaynakları iyi kullanılmalıdır. Yeterli ve denge...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
16
Oca
Glisemik İndeks Nedir?
Glisemik indeks; yiyecek veya içecek tüketimden sonraki ikinci saatte kan glikoz tepkilerine dayanan niceliksel bir değerlendirmedir. Buna göre farklı yiyecek ve içecekler, kan glikoz seviyesine farklı seviyede etki etmektedir. Bir başka deyişle besinlerin glisemik indeksi kan şekerinin yavaş veya hızlı yükselmesini etkilemektedir. Glisemik indeks bu etkinin ölçümüdür. Referans besin ile (beyaz ekmek veya glikozla) aynı miktarda karbonhidrat içer...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
10
Oca
Sağlıklı Pişirme Yöntemleri
Günlük beslenmede sağlıklı gıdalar tercih etmek kadar, sağlıklı gıdaları doğru yöntemlerle pişirmek de oldukça önemlidir. Gıdalar doğru yöntemlerle pişirildiği zaman; sindirimi kolaylaşır, lezzeti artar, renk, tat gibi unsurlar bakımından çekici hale gelir. Gıdalar uygun yöntemlerle pişirilmediğinde ise lezzet, görünüm, kıvamında istenmeyen değişiklikler meydana gelmekte ve besin değeri kayıpları oluşmaktadır. Öncelikli hedef yemekleri lezzetlend...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
27
Ara
Anne Sütünün Önemi
   Anne sütü; ilk 6 ay boyunca tek başına bebeğin tüm enerji ve besin ögeleri ihtiyacını karşılayan en doğal besindir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) 1991 yılında; “ilk 6 ay boyunca çocuklara yalnız anne sütü verilmeli, anne sütüne 2 yaşa kadar devam edilmeli ve 6.aydan sonra ek gıdalara başlanmalıdır.” kararına varmıştır. Anne sütü bileşiminin en önemli özelliği, bebeğin doğum ağırlığına ve ayına ...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
27
Ara
Hangi Mevsimde Hangi Sebze Meyve Tüketilmeli?
Mevsiminde tüketilen sebze ve meyvelerin besin değeri daha yüksektir ve mevsim koşullarına göre bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkıda bulunur. Mevsim sebze ve meyveleri sağlık üzerine olumlu etkilerinin yanı sıra ekonomik ve lezzetlidir. Tüm bu nedenlerle doğanın bize sunduklarını zamanında tüketmemiz gerekir. KIŞ SEBZELERİ (ARALIK-OCAK-ŞUBAT) Kara lahana, brüksel lahanası, lahana, pazı, havuç, balkabağı, yer elması, ıspanak, k...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
27
Ara
Yılbaşı Gecesi İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri
Yeni yılla ilgili dileklerin en başında gelen “sağlık” dileği için, yılın son günü de yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat etmek gerekmektedir. Yılbaşı gibi özel günlerde yanlış yiyecek tercihleri, yüksek enerji içeren şekerli ve yağlı gıdaların aşırı tüketimi ve alkol tüketimi sonrası mide problemleri, baş ağrısı, hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunlar yaşanabilir. Yılbaşı sofralarını sağllıklı sofralara dönüştürmek ve sindirim problemleri yaşam...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
14
Ara
Doğum Sonrası Dönemde Beslenme Önerileri
   Doğum sonrası dönemde annenin beslenme alışkanlıkları, anne ve bebek sağlığı için çok önemlidir. Bu dönemde öncelik, anne sütünün miktarı ve kalitesi olmalıdır. Hamilelik süresince alınan kiloların verilme hızı ve zamanı birçok faktöre göre farklılık gösterir. Emzirme sırasında vücudun harcadığı enerji, normal dönemden daha fazladır. Bu nedenle emzirme döneminde, hamilelik süresince alınan kiloları vermek için özel bir diyet uygulamak gerekmez...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto Foto
5
Ara
Sağlıklı Bir Yaşam İçin Nelere Dikkat Edilmeli?
   Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nün tanımına göre sağlık; sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil, bedence, ruhça ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Bu tanıma göre sağlıklı yaşam, beden sağlığının iyi olması kadar ruhsal ve sosyal yönden de iyi olmakla sağlanabilir. İnsan vücudu duygular, hormonlar ve çevresel faktörler ile kompleks bir yapıdadır. Bu nedenle sağlıklı yaşam hedefine ulaşmak için çok çeşitli değişkenler üzerinde dur...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto Foto
5
Ara
Veganlar İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri
Vegan, bitkisel besinleri tüketen, hayvansal besinleri ise hiç tüketmeyen kişi olarak tanımlanmaktadır. Vegan beslenme tipi, bitkisel kaynaklı yiyecekleri içerir. Vegan diyetinde sağlıklı beslenme önerilerine uyulduğunda yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması mümkündür. Ancak protein açısından dikkatli olunmalı ve bitkisel protein kaynakları iyi kullanılmalıdır. Yeterli ve dengeli bir beslenme planı ile günlük enerji ve besin ögeleri ger...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
23
Kas
Beslenme Günlüğü Tutmanın Faydaları
Beslenme günlüğü, gün içerisinde tüketilen tüm yiyecek ve içeceklerin saatleri ve miktarları not edilerek oluşturulur. Beslenme günlüğü tutmanın amacı sağlıklı beslenmeye odaklanmak ve beslenme düzeninde yapılan hatalarla ilgili farkındalığı arttırmaktır. Günümüzde çoğu kişi genellikle neyi ne kadar tükettiğinin farkında olmadan beslenmektedir. Hangi yiyecek veya içeceğin ne kadar tüketildiğinin farkında olmak, dengeli beslenme ve kilo kontrolü a...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto Foto Foto
21
Kas
Sağlıklı Kilo Almak İsteyenlere Öneriler
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün kriterlerine göre beden kitle indeksi 18.5 (kg/ m²)’in altında olan bireyler “zayıf” olarak sınıflandırılır. Bazı durumlarda iştahsız zayıf bireyin kilo alması; fazla kilolu bireyin kilo vermesinden çok daha zor olabilir. Uzman desteğine ihtiyaç vardır. Zayıflık, şişmanlık gibi riskli bir durumdur. Zayıf bireylerin dış etkenlere direnci daha düşüktür. Daha çabuk yorulup, daha kolay hasta olabilirler. Unutkanlık, k...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto Foto
16
Kas
Ofis Çalışanlarına Sağlıklı Beslenme Önerileri
   Ofis çalışanları, yoğun iş temposu sonucu düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşam gibi nedenlerden dolayı obeziteye ve metabolik hastalıklara yakalanma riski yüksektir.    Ofis çalışanlarının kilo almalarına sebep olabilecek davranışlar; kahvaltıyı atlamak, ara öğün olarak abur cubur tüketmek, öğle yemeklerinde fast food tarzı yiyecekler tercih etmek, su yerine şekerli çay, kahve, meşrubat tüketmek ve sürekli oturarak çalışmak gibi nedenler g...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
8
Kas
Tatlı Krizlerini Önlemek İçin Neler Yapılabilir?
Vücudumuz, hormonal, psikolojik faktörler veya düzensiz beslenme gibi çeşitli sorunlar nedeniyle tatlı yiyeceklere istek duyabilir; bu isteklerde bazı dönemlerde şiddetlenebilir. Çeşitli sebeplerle ortaya çıkan ve hayat kalitemizi olumsuz yönde etkileyebilen tatlı krizlerini önlemenin ilk adımı yeterli ve dengeli beslenme planı oluşturmaktır. Kan şekeri dalgalanmalarının önüne geçmek için uzun süre aç kalmamaya özen gösterin. Güne kahvalt...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
8
Kas
Su Tüketimini Kolaylaştırmanın Yolları
Vücudumuzun dörtte üçünü oluşturan su, sağlıklı bir beden için en önemli kaynaktır. Vücudumuzun hayati önem taşıyan fonksiyonlarını gerçekleştirebilmesi için suya ihtiyacı vardır. Aksi takdirde vücudumuz sıvı kaybının önüne geçemez dolayısıyla yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı gibi hayat kalitemizi etkileyebilecek sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Su içme alışkanlığınız yok ise ve gün içerisinde yeterli miktarda su tüketemiyorsanız, günlük ...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
6
Kas
Diyette Motivasyon
Diyet yaparken en önemli unsurlardan biri sürekliliktir. Kilo verebilmeniz ve verdiğiniz kiloları koruyabilmeniz için motivasyona sahip olmanız ve bunu devam ettirmeniz gerekir. Diyet yapan kişilerin çoğu yüksek motivasyonla diyete başlayıp en ufak olumsuz giden bir durumla karşılaştıklarında motivasyon düşüşü ile diyetlerini bırakırlar. Motivasyonumuzun yüksek olmadığı hiçbir işte başarılı olamayacağımız gibi diyet yaparken de motivasyonumuzun d...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
6
Kas
Tuz Tüketiminizi Azaltmanın Yolları
Günlük sodyum ihtiyacımız 2400 mg olup tuz alımı da buna bağlı olarak günlük 5 g olmalıdır. Bu miktarda ortalama bir çay kaşığının dörtte birine denk gelmektedir.  Ne yazık ki çoğu kişi bu oranın çok daha fazlasını almaktadır. Obezite, diyabet, kanser gibi birçok hastalıkla ilişkilendirilen fazla tuz tüketimi, yüksek kan basıncına sebep olur ve hipertansiyon riskini arttırmaktadır. Fazla tuz tüketimi aynı zamanda, idrar ile vücuttan kalsiyum a...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
29
Eyl
Metabolizmanızı Hızlandırmak İçin Uygulamanız Gereken 7 Basit Yöntem
1- Metabolizmanızı Uyandırın Vücudumuzdaki birçok hormon güneş ışığı ile etkileşim halinde çalışmaktadır. Sende vücudun biyolojik saatine ayak uydurarak erken saatlerde metabolizmanı canlandırabilirsin. 2- Su Hayattır Vücudumuz için en önemli besin maddesi sudur. Organlarımızın düzenli çalışması, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesi ve vücudun toksinlerden arındırılmasında en önemli etkenlerden bir tanesidir. Günde minimum 2 litre su tük...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
29
Eyl
Kış Aylarında Tüketilmesi Gereken Besinler Nelerdir?
Yaşamın her döneminde sağlıklı ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Bunun yanı sıra mevsiminde ve taze besin tüketmek de bir o kadar mühimdir. Dolayısıyla kış aylarında, kışın yetişen meyve ve sebzeler tüketilmeli. Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte beslenme şeklinde değişiklikler olmakta, genellikle yağlı ve şekerli besinlere eğilim artmaktadır. Soğuk havanın etkisiyle evde geçirilen uzun saatler hem hareketsizliği hem de beslenme ...




sağlıklı

mutlu

zinde

enerjik

KAMPANYALAR


Önceki Kampanya
Sonraki Kampanya

BİZİ TAKİP EDİN


Fedbox kampanyalar, tarifleri ve bilgilendirmeleri kaçırmamak için eposta listemize üye olabilirsiniz.




Gönder


© 2017 Fedbox. Tüm Hakları Saklıdır..
Longplay Dijital Ajans Hizmetleri