Kahvaltı

Kapya biber ve salatalık ile uyumuyla leziz bruschettamızın içeriğindeki domateste bulunan likopen, kalp ve damarlar için kritik önemi bulunan antioksidan desteğini sağlar.

Domatesli Bruschetta, Kapya Biber, Salatalık Dilimleri, Tere

Kapya biber ve salatalık ile uyumuyla leziz bruschettamızın içeriğindeki domateste bulunan likopen, kalp ve damarlar için kritik önemi bulunan antioksidan desteğini sağlar.

1.Ara Öğün

Çilek, kan şekerini korkulduğu gibi yükseltmez ve lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi verir.

Çilek

Çilek, kan şekerini korkulduğu gibi yükseltmez ve lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi verir.

Öğlen Yemeği

Lübnan mutfağının en bilinen bulgurlu salatasıdır olan tabule, tabbouleh ya da tabbule olarak da bilinir. Özgün tadıyla tipik bir Akdeniz-Ortadoğu mutfağı sentezi olan bu salata, kadınbudu köfte, brokoli ve havuç haşlama ile servis edilir.

Fırında Kadınbudu Köfte, Tabbule Salatası, Brokoli ve Havuç Haşlama

Lübnan mutfağının en bilinen bulgurlu salatasıdır olan tabule, tabbouleh ya da tabbule olarak da bilinir. Özgün tadıyla tipik bir Akdeniz-Ortadoğu mutfağı sentezi olan bu salata, kadınbudu köfte, brokoli ve havuç haşlama ile servis edilir.

2.Ara Öğün

Patlıcan düşük kalorili ve yüksek lifli bir besin olması nedeniyle diyet için vazgeçilmez bir sebzedir. Güzel sunumuyla patlıcan pizzayla sağlıklı ve keyifli bir ara öğün sizin bekliyor.

Patlıcan Pizza

Patlıcan düşük kalorili ve yüksek lifli bir besin olması nedeniyle diyet için vazgeçilmez bir sebzedir. Güzel sunumuyla patlıcan pizzayla sağlıklı ve keyifli bir ara öğün sizin bekliyor.

Akşam Yemeği

Ispanak sosu ile uyum içerisinde olan bir İtalyan lezzeti tagliatelleniz, kremalı domates çorbası ve keten tohumlu portakallı maskolin salata ile servis edilir.

Ispanaklı Tagliatelle, Keten Tohumlu Portakallı Maskolin Salata, Kremalı Domates Çorbası

Ispanak sosu ile uyum içerisinde olan bir İtalyan lezzeti tagliatelleniz, kremalı domates çorbası ve keten tohumlu portakallı maskolin salata ile servis edilir.

Örnek Menü Sonraki Öğün
Örnek Menü Önceki Öğün
Fedbox Logo

Fedbox yoğun isteğiniz üzerine SİLİVRİ’de

%10 İNDİRİM
20 TAM GÜNLÜK PAKETLERDE


İndirimden faydalanmak için AŞK14 kodu
ile online alım yapabilir yada
212 288 02 12 numaralı
müşteri hizmetlerimizi arayabilirsiniz.

Son gün: 14.02.2018

HEMEN BİLGİ AL
HEMEN SİPARİŞ VER
İşlem Durum Simge - Process Status Icon
Popup Close
Fedbox Logo

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:




           


GİRİŞ YAPINIZ

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:


Anne Sütünün Önemi





   Anne sütü; ilk 6 ay boyunca tek başına bebeğin tüm enerji ve besin ögeleri ihtiyacını karşılayan en doğal besindir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) 1991 yılında; “ilk 6 ay boyunca çocuklara yalnız anne sütü verilmeli, anne sütüne 2 yaşa kadar devam edilmeli ve 6.aydan sonra ek gıdalara başlanmalıdır.” kararına varmıştır. Anne sütü bileşiminin en önemli özelliği, bebeğin doğum ağırlığına ve ayına uygun olarak değişim göstermesidir.

  • Yeni doğan bebeği anne sütünden mahrum etmek hastalıklara, alerjilere ve ilerde yaşanabilecek sağlık problemlerine yol açabilecek en büyük tehlikedir.
  • İlk 6 ay boyunca anne sütü ile beslenmeyen bebeklerle ilgili yapılan bilimsel çalışmalar, bu bebeklerin diyabet, pnömoni, üriner sistem enfeksiyonları, çölyak ve bağırsak hastalıklarına yakalanma riskini anlamlı düzeyde fazla bulmuştur.
  • Dünya Sağlık Örgütü (WHO), emziren anne oranının fazla olması halinde yılda 1.5 milyon bebeğin yaşamının kurtulacağını öngörmektedir.
  • Anne sütü ile beslenen bebeklerin bağışıklık sistemi daha güçlü olur ve bu sayede birçok hastalığa karşı korunurlar. Bu durum bebeğin gelecekteki sağlığıyla da ilişkilidir.
  • Anne sütü her zaman temiz ve mikropsuzdur.
  • Anne sütünün yoğunluğu bebeğin tolere edebileceği niteliktedir. Düşük yoğunluğu sebebiyle bebeğin böbreklerine ek yük yapmayarak böbrekleri korur.
  • Bebeğin su ihtiyacını tam olarak karşılar.
  • Anne sütünün neredeyse tamamı sindirilebilir özelliktedir bu sayede bebeklerde kabızlık, ishal, hazımsızlık, karın ağrısı gibi durumlar daha az yaşanır.
  • Anne sütünün içeriği emzirmenin başlangıcında ve sonunda farklılık gösterir. Emzirmenin başlangıcında proteinden zengin, sonunda ise yağdan zengin süt gelir. Son sütün yağdan zengin olması bebekte doygunluk sağlar ve dolaylı yoldan obeziteyi önler.
  • Emzirmenin anne için de faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Annede over ve göğüs kanseri görülme riskini azaltır, kemik yoğunluğunu artırır, doğum sonrası rahmin normal boyutlarına dönmesine yardım eder.
  • Anne ile bebek arasındaki bağı güçlendirir.
  • Annenin doğumdan sonra hızlı kilo vermek için yaptığı düşük kalorili diyetler anne sütünü azaltır. Anne fizyolojik ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde yeterli ve dengeli beslenmelidir.
  • Bilimsel olarak süt verimini artırdığı kanıtlanan tek bir gıda bulunmamaktadır.
  • Anne sütünü artırmak için gün içinde et, yumurta, süt ve süt ürünleri, tahıl, sebze ve meyve gruplarını içeren yeterli ve dengeli öğünler tercih edilmeli ve bol su tüketilmelidir.
  • Bebeğin emmesi anne sütü yapımını uyaran en önemli faktördür.
  • Annenin sigara ve alkol tüketmesi, hem bebeğin hem annenin sağlığını tehlikeye atmaktadır.





sağlıklı

mutlu

zinde

enerjik

BİZİ TAKİP EDİN


Fedbox kampanyalar, tarifleri ve bilgilendirmeleri kaçırmamak için eposta listemize üye olabilirsiniz.




Gönder


© 2019 Fedbox. Tüm Hakları Saklıdır..
Longplay Dijital Ajans Hizmetleri