Kahvaltı

Protein kaynağı sebzeli peynirli omlet, kalsiyum deposu peynir, yüksek C vitaminine sahip roka ile kapya biber ve lifli kepekli ekmek ile çeşitli ve sağlıklı bir kahvaltı sizleri bekliyor.

Sebzeli Mantarlı Omlet, Cevizli Peynir Topları, Kapya Biber, Tahıllı Ekşi Mayalı Ada Ekmeği

Protein kaynağı sebzeli peynirli omlet, kalsiyum deposu peynir, yüksek C vitaminine sahip roka ile kapya biber ve lifli kepekli ekmek ile çeşitli ve sağlıklı bir kahvaltı sizleri bekliyor.

1.Ara Öğün

Yaban mersini antioksidan kapasitesi en yüksek besinlerden biri olmakla ün salmıştır.

Yaban Mersini Kurusu

Yaban mersini antioksidan kapasitesi en yüksek besinlerden biri olmakla ün salmıştır.

Öğlen Yemeği

Meksika fasulyesinin, 250 gramında 80-90 g. magnezyum bulunur. Bu nedenle, magnezyum eksikliğinin neden olduğu kaygı, bitkinlik ve yorgunluk hissinin giderilmesinde etkilidir.

Zeytinyağlı Meksika Fasulyesi, Akdeniz Yeşillikleri Salatası, Yoğurtlu Havuç Mezesi

Meksika fasulyesinin, 250 gramında 80-90 g. magnezyum bulunur. Bu nedenle, magnezyum eksikliğinin neden olduğu kaygı, bitkinlik ve yorgunluk hissinin giderilmesinde etkilidir.

2.Ara Öğün

İçeriğindeki bol lif sayesinde kilo kontrolüne yardımcı olan ve mineral bakımından zengin olan bal kabağı, iddialı olduğumuz enfes cheesecake ile birleşti.

Balkabaklı Cheesecake

İçeriğindeki bol lif sayesinde kilo kontrolüne yardımcı olan ve mineral bakımından zengin olan bal kabağı, iddialı olduğumuz enfes cheesecake ile birleşti.

Akşam Yemeği

Guacamole sosun içeriğinde bulunan avokado, yüksek protein, A ve E vitaminlerini ihtiva eder. Tavuklu quesedilla’nızın da içeriğinde bulunan Guacamole sos ve salsa sosun, tavuk ile birleşmesiyle tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıktı.

Tavuklu Quesedilla, Guacamole Sos, Salsa Sos

Guacamole sosun içeriğinde bulunan avokado, yüksek protein, A ve E vitaminlerini ihtiva eder. Tavuklu quesedilla’nızın da içeriğinde bulunan Guacamole sos ve salsa sosun, tavuk ile birleşmesiyle tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıktı.

Örnek Menü Sonraki Öğün
Örnek Menü Önceki Öğün
Fedbox Logo

Fedbox yoğun isteğiniz üzerine SİLİVRİ’de

%10 İNDİRİM
20 TAM GÜNLÜK PAKETLERDE


İndirimden faydalanmak için AŞK14 kodu
ile online alım yapabilir yada
212 288 02 12 numaralı
müşteri hizmetlerimizi arayabilirsiniz.

Son gün: 14.02.2018

HEMEN BİLGİ AL
HEMEN SİPARİŞ VER
İşlem Durum Simge - Process Status Icon
Popup Close
Fedbox Logo

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:




           


GİRİŞ YAPINIZ

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:


Anne Sütünün Önemi





   Anne sütü; ilk 6 ay boyunca tek başına bebeğin tüm enerji ve besin ögeleri ihtiyacını karşılayan en doğal besindir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) 1991 yılında; “ilk 6 ay boyunca çocuklara yalnız anne sütü verilmeli, anne sütüne 2 yaşa kadar devam edilmeli ve 6.aydan sonra ek gıdalara başlanmalıdır.” kararına varmıştır. Anne sütü bileşiminin en önemli özelliği, bebeğin doğum ağırlığına ve ayına uygun olarak değişim göstermesidir.

  • Yeni doğan bebeği anne sütünden mahrum etmek hastalıklara, alerjilere ve ilerde yaşanabilecek sağlık problemlerine yol açabilecek en büyük tehlikedir.
  • İlk 6 ay boyunca anne sütü ile beslenmeyen bebeklerle ilgili yapılan bilimsel çalışmalar, bu bebeklerin diyabet, pnömoni, üriner sistem enfeksiyonları, çölyak ve bağırsak hastalıklarına yakalanma riskini anlamlı düzeyde fazla bulmuştur.
  • Dünya Sağlık Örgütü (WHO), emziren anne oranının fazla olması halinde yılda 1.5 milyon bebeğin yaşamının kurtulacağını öngörmektedir.
  • Anne sütü ile beslenen bebeklerin bağışıklık sistemi daha güçlü olur ve bu sayede birçok hastalığa karşı korunurlar. Bu durum bebeğin gelecekteki sağlığıyla da ilişkilidir.
  • Anne sütü her zaman temiz ve mikropsuzdur.
  • Anne sütünün yoğunluğu bebeğin tolere edebileceği niteliktedir. Düşük yoğunluğu sebebiyle bebeğin böbreklerine ek yük yapmayarak böbrekleri korur.
  • Bebeğin su ihtiyacını tam olarak karşılar.
  • Anne sütünün neredeyse tamamı sindirilebilir özelliktedir bu sayede bebeklerde kabızlık, ishal, hazımsızlık, karın ağrısı gibi durumlar daha az yaşanır.
  • Anne sütünün içeriği emzirmenin başlangıcında ve sonunda farklılık gösterir. Emzirmenin başlangıcında proteinden zengin, sonunda ise yağdan zengin süt gelir. Son sütün yağdan zengin olması bebekte doygunluk sağlar ve dolaylı yoldan obeziteyi önler.
  • Emzirmenin anne için de faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Annede over ve göğüs kanseri görülme riskini azaltır, kemik yoğunluğunu artırır, doğum sonrası rahmin normal boyutlarına dönmesine yardım eder.
  • Anne ile bebek arasındaki bağı güçlendirir.
  • Annenin doğumdan sonra hızlı kilo vermek için yaptığı düşük kalorili diyetler anne sütünü azaltır. Anne fizyolojik ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde yeterli ve dengeli beslenmelidir.
  • Bilimsel olarak süt verimini artırdığı kanıtlanan tek bir gıda bulunmamaktadır.
  • Anne sütünü artırmak için gün içinde et, yumurta, süt ve süt ürünleri, tahıl, sebze ve meyve gruplarını içeren yeterli ve dengeli öğünler tercih edilmeli ve bol su tüketilmelidir.
  • Bebeğin emmesi anne sütü yapımını uyaran en önemli faktördür.
  • Annenin sigara ve alkol tüketmesi, hem bebeğin hem annenin sağlığını tehlikeye atmaktadır.





sağlıklı

mutlu

zinde

enerjik

BİZİ TAKİP EDİN


Fedbox kampanyalar, tarifleri ve bilgilendirmeleri kaçırmamak için eposta listemize üye olabilirsiniz.




Gönder


© 2019 Fedbox. Tüm Hakları Saklıdır..
Longplay Dijital Ajans Hizmetleri