Kahvaltı

Kapya biber ve salatalık ile uyumuyla leziz bruschettamızın içeriğindeki domateste bulunan likopen, kalp ve damarlar için kritik önemi bulunan antioksidan desteğini sağlar.

Domatesli Bruschetta, Kapya Biber, Salatalık Dilimleri, Tere

Kapya biber ve salatalık ile uyumuyla leziz bruschettamızın içeriğindeki domateste bulunan likopen, kalp ve damarlar için kritik önemi bulunan antioksidan desteğini sağlar.

1.Ara Öğün

Çilek, kan şekerini korkulduğu gibi yükseltmez ve lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi verir.

Çilek

Çilek, kan şekerini korkulduğu gibi yükseltmez ve lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi verir.

Öğlen Yemeği

Lübnan mutfağının en bilinen bulgurlu salatasıdır olan tabule, tabbouleh ya da tabbule olarak da bilinir. Özgün tadıyla tipik bir Akdeniz-Ortadoğu mutfağı sentezi olan bu salata, kadınbudu köfte, brokoli ve havuç haşlama ile servis edilir.

Fırında Kadınbudu Köfte, Tabbule Salatası, Brokoli ve Havuç Haşlama

Lübnan mutfağının en bilinen bulgurlu salatasıdır olan tabule, tabbouleh ya da tabbule olarak da bilinir. Özgün tadıyla tipik bir Akdeniz-Ortadoğu mutfağı sentezi olan bu salata, kadınbudu köfte, brokoli ve havuç haşlama ile servis edilir.

2.Ara Öğün

Patlıcan düşük kalorili ve yüksek lifli bir besin olması nedeniyle diyet için vazgeçilmez bir sebzedir. Güzel sunumuyla patlıcan pizzayla sağlıklı ve keyifli bir ara öğün sizin bekliyor.

Patlıcan Pizza

Patlıcan düşük kalorili ve yüksek lifli bir besin olması nedeniyle diyet için vazgeçilmez bir sebzedir. Güzel sunumuyla patlıcan pizzayla sağlıklı ve keyifli bir ara öğün sizin bekliyor.

Akşam Yemeği

Ispanak sosu ile uyum içerisinde olan bir İtalyan lezzeti tagliatelleniz, kremalı domates çorbası ve keten tohumlu portakallı maskolin salata ile servis edilir.

Ispanaklı Tagliatelle, Keten Tohumlu Portakallı Maskolin Salata, Kremalı Domates Çorbası

Ispanak sosu ile uyum içerisinde olan bir İtalyan lezzeti tagliatelleniz, kremalı domates çorbası ve keten tohumlu portakallı maskolin salata ile servis edilir.

Örnek Menü Sonraki Öğün
Örnek Menü Önceki Öğün
Fedbox Logo

Fedbox yoğun isteğiniz üzerine SİLİVRİ’de

%10 İNDİRİM
20 TAM GÜNLÜK PAKETLERDE


İndirimden faydalanmak için AŞK14 kodu
ile online alım yapabilir yada
212 288 02 12 numaralı
müşteri hizmetlerimizi arayabilirsiniz.

Son gün: 14.02.2018

HEMEN BİLGİ AL
HEMEN SİPARİŞ VER
İşlem Durum Simge - Process Status Icon
Popup Close
Fedbox Logo

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:




           

MENU

GİRİŞ YAPINIZ

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:


Doğum Sonrası Dönemde Beslenme Önerileri





   Doğum sonrası dönemde annenin beslenme alışkanlıkları, anne ve bebek sağlığı için çok önemlidir. Bu dönemde öncelik, anne sütünün miktarı ve kalitesi olmalıdır. Hamilelik süresince alınan kiloların verilme hızı ve zamanı birçok faktöre göre farklılık gösterir. Emzirme sırasında vücudun harcadığı enerji, normal dönemden daha fazladır. Bu nedenle emzirme döneminde, hamilelik süresince alınan kiloları vermek için özel bir diyet uygulamak gerekmez. Yeterli ve dengeli beslenme‚ hem annenin fazla kilolarının kendiliğinden gitmesini‚ hem de bebeğin kaliteli süt ile beslenmesini sağlayacaktır.

   Birçok anne hamilelik süresince aldığı kiloları vermek için yediklerini azaltma yoluna giderek bilinçsiz bir beslenme düzenine girmektedir. Yetersiz ve dengesiz diyetler anne sütünün kalitesinin olumsuz etkilenmesi ile veya tamamen kesilmesi ile sonuçlanabilir. Hamilelik döneminde 9-12 kg alarak süreci normal tamamlamış bir anne ilk 6 ayın sonunda dengeli beslenme ve etkin süt verme sonunda normal kilosuna kavuşabilir, hamilelik döneminde 18-30 kg gibi aşırı kilo almış annelerin normal kilolarına dönmeleri daha uzun zaman alacaktır.

   Emzirme döneminde anne her gün yaklaşık 6-7 çay bardağı yani 700 ml süt salgılar. Bunun için her gün 500-700 kalori harcar. Bu nedenle emzirirken dengeli beslenen ve yeterli sıvı alan anne, eğer doğumu normal kilo artışıyla bitirdiyse altı ay sonunda hamilelikte aldığı fazla kiloları verebilir.

  • Anne sütünü artırmak için yapılan yanlışlar doğumdan sonra da kilo alınmasına sebep olabilmektedir. Aşırı şekerli ve aşırı yağlı beslenmek sütün artmasına değil, aksine kilo alımına sebep olmaktadır.
  • Hamilelikte alınan kiloların 9 aylık bir süreçte alındığı bu nedenle yine yavaş bir şekilde verilmesinin normal olduğu unutulmamalıdır.
  • Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve ara öğünler ile yeterli ve dengeli beslenme sağlanmalıdır.
  • Su, anne sütünün önemli bölümünü oluşturur. Günde 10-12 bardak su tüketilmesi önerilmektedir.
  • Protein yeterli miktarda alınmalıdır. Özellikle balık haftada en az 2 kez tüketilmelidir.
  • B12 vitamini süt verimliliği için önemlidir. En iyi kaynağı ise, yağsız kırmızı et ve yumurtadır.
  • Kalsiyumun yeterli alınması, annenin kemik sağlığı için önemlidir. Osteoporoz riski unutulmamalıdır. Süt, yoğurt, peynir gibi gıdalar kalsiyum yönünden zengindir.
  • Folik asit hamilelik döneminde olduğu kadar, emzirme döneminde de önemlidir. Bu açıdan diyette yeşil yapraklı sebzeler tüketmeye özen gösterilmelidir.
  • B vitamini tüketimi yeterli olmalıdır. Bunun için tam buğday, bulgur ve kuru baklagiller tercih edilebilir.
  • Magnezyum ve çinko her kadın için yaşamın her döneminde önemlidir. En iyi kaynaklarından biri ise fındıktır.
  • Süt; protein, karbonhidrat ve kalsiyum açısından ideal dengeye sahiptir ve emzirme döneminde süt tüketmeye özen gösterilmesi gerekmektedir. Gaz yaparsa, laktozsuz süt tercih edilebilir.
  • Şekerli, unlu, yağlı gıdalardan, şerbetli tatlılardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.
  • Margarin, tereyağı gibi katı yağlar yerine sıvı yağlar özellikle zeytinyağı tercih edilmelidir.
  • Yiyecekleri kızartmak, kavurmak yerine haşlama, ızgara veya fırında pişirme gibi sağlıklı yöntemler kullanılmalıdır.
  • Salam, sosis sucuk gibi katkı maddesi içeren hazır gıdalardan uzak durulmalıdır.
  • Gaz yapıcı gıdalardan uzak durmak, anne ve dolayısı ile bebek için çok önemlidir. Gaz yapan gıdalar başta çiğ sebze ve meyvelerdir. Sebzelerin ve meyvelerin pişirilmesi gaz yapan içeriğin kayba uğramasını sağlar. Brokoli, karnabahar, pırasa, enginar, brüksel lahanası gibi gıdalar ise pişirilse bile gaz yapıcı özellikleri tamamı ile kaybolmamaktadır.

· Hekim izni ve onayıyla yapılan hafif yürüyüş ve düzenli egzersiz, hamilelik süresince alınan kiloların verilmesinde yardımcı olacaktır.






sağlıklı

mutlu

zinde

enerjik

KAMPANYALAR


Önceki Kampanya
Sonraki Kampanya

BİZİ TAKİP EDİN


Fedbox kampanyalar, tarifleri ve bilgilendirmeleri kaçırmamak için eposta listemize üye olabilirsiniz.




Gönder


© 2017 Fedbox. Tüm Hakları Saklıdır..
Longplay Dijital Ajans Hizmetleri