Kahvaltı

Protein kaynağı sebzeli peynirli omlet, kalsiyum deposu peynir, yüksek C vitaminine sahip roka ile kapya biber ve lifli kepekli ekmek ile çeşitli ve sağlıklı bir kahvaltı sizleri bekliyor.

Sebzeli Mantarlı Omlet, Cevizli Peynir Topları, Kapya Biber, Tahıllı Ekşi Mayalı Ada Ekmeği

Protein kaynağı sebzeli peynirli omlet, kalsiyum deposu peynir, yüksek C vitaminine sahip roka ile kapya biber ve lifli kepekli ekmek ile çeşitli ve sağlıklı bir kahvaltı sizleri bekliyor.

1.Ara Öğün

Yaban mersini antioksidan kapasitesi en yüksek besinlerden biri olmakla ün salmıştır.

Yaban Mersini Kurusu

Yaban mersini antioksidan kapasitesi en yüksek besinlerden biri olmakla ün salmıştır.

Öğlen Yemeği

Meksika fasulyesinin, 250 gramında 80-90 g. magnezyum bulunur. Bu nedenle, magnezyum eksikliğinin neden olduğu kaygı, bitkinlik ve yorgunluk hissinin giderilmesinde etkilidir.

Zeytinyağlı Meksika Fasulyesi, Akdeniz Yeşillikleri Salatası, Yoğurtlu Havuç Mezesi

Meksika fasulyesinin, 250 gramında 80-90 g. magnezyum bulunur. Bu nedenle, magnezyum eksikliğinin neden olduğu kaygı, bitkinlik ve yorgunluk hissinin giderilmesinde etkilidir.

2.Ara Öğün

İçeriğindeki bol lif sayesinde kilo kontrolüne yardımcı olan ve mineral bakımından zengin olan bal kabağı, iddialı olduğumuz enfes cheesecake ile birleşti.

Balkabaklı Cheesecake

İçeriğindeki bol lif sayesinde kilo kontrolüne yardımcı olan ve mineral bakımından zengin olan bal kabağı, iddialı olduğumuz enfes cheesecake ile birleşti.

Akşam Yemeği

Guacamole sosun içeriğinde bulunan avokado, yüksek protein, A ve E vitaminlerini ihtiva eder. Tavuklu quesedilla’nızın da içeriğinde bulunan Guacamole sos ve salsa sosun, tavuk ile birleşmesiyle tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıktı.

Tavuklu Quesedilla, Guacamole Sos, Salsa Sos

Guacamole sosun içeriğinde bulunan avokado, yüksek protein, A ve E vitaminlerini ihtiva eder. Tavuklu quesedilla’nızın da içeriğinde bulunan Guacamole sos ve salsa sosun, tavuk ile birleşmesiyle tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıktı.

Örnek Menü Sonraki Öğün
Örnek Menü Önceki Öğün
Fedbox Logo

Fedbox yoğun isteğiniz üzerine SİLİVRİ’de

%10 İNDİRİM
20 TAM GÜNLÜK PAKETLERDE


İndirimden faydalanmak için AŞK14 kodu
ile online alım yapabilir yada
212 288 02 12 numaralı
müşteri hizmetlerimizi arayabilirsiniz.

Son gün: 14.02.2018

HEMEN BİLGİ AL
HEMEN SİPARİŞ VER
İşlem Durum Simge - Process Status Icon
Popup Close
Fedbox Logo

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:




           

MENU

GİRİŞ YAPINIZ

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:


Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?





Ramazan ayında sağlıklı beslenmek, uzun süre aç ve susuz kalan vücut için daha çok önem kazanmaktadır. Ramazan dönemine beslenme açısından bakıldığında yapılan hataların başında sahura kalkmadan oruç tutmak gelmektedir. Uzun süren açlık durumunda kan şekeri düşmekte, sahura kalkılmaz ise bu düşüş çok daha erken saatlerde başlayabilmektedir.

Bu dönemde öğün sayısı ve beslenme şekilleri eskiye oranla değişmektedir. Günde 3 ana öğün olan beslenme şekli 2 ana öğüne düşmekte fakat günlük alınması gereken miktar ve içerik değişmemektedir. Bu yüzden ramazan ayında ana öğünler ve ara öğünler yeterli ve dengeli şekilde planlanmalıdır.

Ramazanda oruç tutarken sağlıklı beslenmek için neler yapılmalıdır?

Sahur

  • Mutlaka sahura kalkılmalı, sahur süresince su tüketimine dikkat edilmelidir.
  • Sahurda susuzluğu arttıracak baharatlı, yağlı ve tuzlu gıdalardan (salamura zeytin, sucuk, salam vs) uzak durulmalıdır.
  • Yavaş sindirilen gün boyu besleyici özelliğini sürdüren posa içeriği yüksek gıdalar tercih edilmelidir. (Örn: tam tahıllar, sebze, meyve vb.)
  • Çok hızlı sindirilen şeker, beyaz un ve beyaz undan yapılmış gıdalardan sakınılmalıdır.
  • Sahurda, kaliteli protein kaynağı olan yumurtanın tercih edilmesi gün içerisindeki tokluk hissinin artmasına yardımcı olacaktır. Yumurta haşlama, menemen ya da az yağlı omlet şeklinde tüketilmeli, yağda pişirme tekniğinden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.
  • Sahurda diğer kaliteli protein kaynakları olan süt ve süt ürünleri de tercih edilebilir. Peynir tüketirken tuz oranı düşük olan peynirler tercih edilmelidir.
  • Sahurda kahvaltı öğünü tercih etmek istemeyenler az yağlı çorba ve sebze yemekleri de tercih edebilirler.

İftar

  • İftarda, orucu çok soğuk olmayan su ile açtıktan sonra çok sıcak olmayan çorba ile devam edilmelidir. Bunun nedeni gün boyu boş kalan midenin ani kasılmalarını engellemektir. Tokluk hissini oluşturmak için ana yemeğe geçmeden önce ortalama 10-15 dakika beklenmelidir.
  • Bütün gün yenmesi gereken gıdalar iftarda tek seferde tüketilmemeli, yavaş yenilerek iyi çiğnenmelidir.
  • Meyve, sebze tüketimi posa ihtiyacını karşılayabilecek şekilde olmalıdır. İftarda et, tavuk, balık yanında salata ve/veya zeytinyağlı sebzeler tüketilebilir.
  • Tatlı tüketmek isteyenler tercihini şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılardan (örn. güllaç, sütlaç…) yana kullanmaları daha uygun olacaktır. Tatlı tüketirken porsiyon miktarı ve sıklığına mutlaka dikkat edilmelidir.
  • İftarla sahur arası ortalama 2 L su içilmelidir.
  • Sıvı ihtiyacını karşılamak için şekersiz komposto veya hoşaf tercih edilebilir.
  • Kahve, çay gibi kafeinli içecekler diüretik etkiye sahip olduğundan tüketimi sınırlanmalıdır.
  • İftardan 1 – 2 saat sonra mümkünse, yürüyüş gibi hafif egzersizler tercih edilebilir.





sağlıklı

mutlu

zinde

enerjik

KAMPANYALAR


Önceki Kampanya
Sonraki Kampanya

BİZİ TAKİP EDİN


Fedbox kampanyalar, tarifleri ve bilgilendirmeleri kaçırmamak için eposta listemize üye olabilirsiniz.




Gönder


© 2017 Fedbox. Tüm Hakları Saklıdır..
Longplay Dijital Ajans Hizmetleri