Kahvaltı

Kapya biber ve salatalık ile uyumuyla leziz bruschettamızın içeriğindeki domateste bulunan likopen, kalp ve damarlar için kritik önemi bulunan antioksidan desteğini sağlar.

Domatesli Bruschetta, Kapya Biber, Salatalık Dilimleri, Tere

Kapya biber ve salatalık ile uyumuyla leziz bruschettamızın içeriğindeki domateste bulunan likopen, kalp ve damarlar için kritik önemi bulunan antioksidan desteğini sağlar.

1.Ara Öğün

Çilek, kan şekerini korkulduğu gibi yükseltmez ve lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi verir.

Çilek

Çilek, kan şekerini korkulduğu gibi yükseltmez ve lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi verir.

Öğlen Yemeği

Lübnan mutfağının en bilinen bulgurlu salatasıdır olan tabule, tabbouleh ya da tabbule olarak da bilinir. Özgün tadıyla tipik bir Akdeniz-Ortadoğu mutfağı sentezi olan bu salata, kadınbudu köfte, brokoli ve havuç haşlama ile servis edilir.

Fırında Kadınbudu Köfte, Tabbule Salatası, Brokoli ve Havuç Haşlama

Lübnan mutfağının en bilinen bulgurlu salatasıdır olan tabule, tabbouleh ya da tabbule olarak da bilinir. Özgün tadıyla tipik bir Akdeniz-Ortadoğu mutfağı sentezi olan bu salata, kadınbudu köfte, brokoli ve havuç haşlama ile servis edilir.

2.Ara Öğün

Patlıcan düşük kalorili ve yüksek lifli bir besin olması nedeniyle diyet için vazgeçilmez bir sebzedir. Güzel sunumuyla patlıcan pizzayla sağlıklı ve keyifli bir ara öğün sizin bekliyor.

Patlıcan Pizza

Patlıcan düşük kalorili ve yüksek lifli bir besin olması nedeniyle diyet için vazgeçilmez bir sebzedir. Güzel sunumuyla patlıcan pizzayla sağlıklı ve keyifli bir ara öğün sizin bekliyor.

Akşam Yemeği

Ispanak sosu ile uyum içerisinde olan bir İtalyan lezzeti tagliatelleniz, kremalı domates çorbası ve keten tohumlu portakallı maskolin salata ile servis edilir.

Ispanaklı Tagliatelle, Keten Tohumlu Portakallı Maskolin Salata, Kremalı Domates Çorbası

Ispanak sosu ile uyum içerisinde olan bir İtalyan lezzeti tagliatelleniz, kremalı domates çorbası ve keten tohumlu portakallı maskolin salata ile servis edilir.

Örnek Menü Sonraki Öğün
Örnek Menü Önceki Öğün
Fedbox Logo

Fedbox yoğun isteğiniz üzerine SİLİVRİ’de

%10 İNDİRİM
20 TAM GÜNLÜK PAKETLERDE


İndirimden faydalanmak için AŞK14 kodu
ile online alım yapabilir yada
212 288 02 12 numaralı
müşteri hizmetlerimizi arayabilirsiniz.

Son gün: 14.02.2018

HEMEN BİLGİ AL
HEMEN SİPARİŞ VER
İşlem Durum Simge - Process Status Icon
Popup Close
Fedbox Logo

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:




           


GİRİŞ YAPINIZ

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:


Vejetaryenler İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri





Vejetaryen; bitkisel besinleri tüketen, hayvansal besinleri ise sınırlı miktarda tüketen veya hiç tüketmeyen kişi olarak tanımlanmaktadır. Vejetaryen beslenme tipi, ağırlıklı olarak bitkisel kaynaklı yiyecekleri içerir. Vejetaryen diyette sağlıklı beslenme önerilerine uyulduğunda yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması mümkündür. Ancak protein açısından dikkatli olunmalı ve bitkisel protein kaynakları iyi kullanılmalıdır.

  • Yeterli ve dengeli bir beslenme planı ile günlük enerji ve besin ögeleri gereksinimi karşılanmalıdır.
  • Yumurta tüketmeyi tercih eden vejetaryenler için, örnek protein olmasından dolayı yumurta çok iyi bir destektir. Kurubaklagiller ise bitkisel protein kaynaklarının en önemli grubunu oluşturur. Vejetaryenler için ana yemek olarak yumurtalı bir yemek veya kurubaklagil yemeği tüketmek protein gereksiniminin karşılanması açısından önemlidir.
  • Balık, omega 3 yağ asidi bakımından zengin olması nedeniyle sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahiptir. Balık tüketmeyen vejetaryenler beslenmelerinde zeytinyağı, keten tohumu, ceviz, avokado gibi gıdalara yer vererek bu gıdalardaki omega 3 yağ asidinden faydalanabilirler.
  • Süt ve yumurta tüketmeyen vejetaryen bireylerin diyetinde yeterli kalsiyum, demir ve B12 vitamini sağlandığından emin olunmalıdır. Hayvansal süt grubu yerine; soya, badem, hindistan cevizi, pirinç, fındık sütü tercih edilebilir.
  • Hayvansal ürünlerin tüketilmemesi demir eksikliği anemisine neden olabilir. Kurubaklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, bezelye, kuru meyveler demirin en önemli bitkisel kaynaklarıdır.
  • Bitkisel kaynaklı protein içeren yiyeceklerin yanında C vitamininden zengin bir yiyecek tüketmek vücutta demir mineralinin emilimini kolaylaştırır. Örneğin; kurubaklagil yemeklerinin yanında, bol limonlu yeşil salata tüketmek demir emilimini kolaylaştıracaktır.
  • Diyette tatlı olarak porsiyon kontrolünde pekmez tüketilmesi demir ve kalsiyum gereksiniminin karşılanmasına katkıda bulunur.
  • Demir emilimini olumsuz etkilememesi için çay, kahve yemekten bir saat önce veya bir saat sonra içilmelidir. Gün içinde aşırı miktarda çay, kahve içmekten kaçınılmalıdır.
  • Kalsiyumun iyi kaynakları olan süt ve süt ürünlerini tüketmeyen vejetaryenlerde kemik sağlığı risk altına girebilir. Diyette pekmez, yağlı tohumlar, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, kuru meyveler, portakal, mandalina, limon, çilek gibi kalsiyum kaynaklarına yer vermek önemlidir.
  • Kalsiyumun yararlılığını arttıran D vitamini gereksiniminin karşılanması için güneş ışığında yürüyüş önerilmektedir.
  • Vücut için gerekli B12 vitamini, kalsiyum ve demir gereksiniminin karşılanma durumu, hekim tarafından belli aralıklarla kontrol edilmelidir.
  • Yeterli sıvı tüketimi sağlanmalıdır.





sağlıklı

mutlu

zinde

enerjik

BİZİ TAKİP EDİN


Fedbox kampanyalar, tarifleri ve bilgilendirmeleri kaçırmamak için eposta listemize üye olabilirsiniz.




Gönder


© 2019 Fedbox. Tüm Hakları Saklıdır..