Kahvaltı

Protein kaynağı sebzeli peynirli omlet, kalsiyum deposu peynir, yüksek C vitaminine sahip roka ile kapya biber ve lifli kepekli ekmek ile çeşitli ve sağlıklı bir kahvaltı sizleri bekliyor.

Sebzeli Mantarlı Omlet, Cevizli Peynir Topları, Kapya Biber, Tahıllı Ekşi Mayalı Ada Ekmeği

Protein kaynağı sebzeli peynirli omlet, kalsiyum deposu peynir, yüksek C vitaminine sahip roka ile kapya biber ve lifli kepekli ekmek ile çeşitli ve sağlıklı bir kahvaltı sizleri bekliyor.

1.Ara Öğün

Yaban mersini antioksidan kapasitesi en yüksek besinlerden biri olmakla ün salmıştır.

Yaban Mersini Kurusu

Yaban mersini antioksidan kapasitesi en yüksek besinlerden biri olmakla ün salmıştır.

Öğlen Yemeği

Meksika fasulyesinin, 250 gramında 80-90 g. magnezyum bulunur. Bu nedenle, magnezyum eksikliğinin neden olduğu kaygı, bitkinlik ve yorgunluk hissinin giderilmesinde etkilidir.

Zeytinyağlı Meksika Fasulyesi, Akdeniz Yeşillikleri Salatası, Yoğurtlu Havuç Mezesi

Meksika fasulyesinin, 250 gramında 80-90 g. magnezyum bulunur. Bu nedenle, magnezyum eksikliğinin neden olduğu kaygı, bitkinlik ve yorgunluk hissinin giderilmesinde etkilidir.

2.Ara Öğün

İçeriğindeki bol lif sayesinde kilo kontrolüne yardımcı olan ve mineral bakımından zengin olan bal kabağı, iddialı olduğumuz enfes cheesecake ile birleşti.

Balkabaklı Cheesecake

İçeriğindeki bol lif sayesinde kilo kontrolüne yardımcı olan ve mineral bakımından zengin olan bal kabağı, iddialı olduğumuz enfes cheesecake ile birleşti.

Akşam Yemeği

Guacamole sosun içeriğinde bulunan avokado, yüksek protein, A ve E vitaminlerini ihtiva eder. Tavuklu quesedilla’nızın da içeriğinde bulunan Guacamole sos ve salsa sosun, tavuk ile birleşmesiyle tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıktı.

Tavuklu Quesedilla, Guacamole Sos, Salsa Sos

Guacamole sosun içeriğinde bulunan avokado, yüksek protein, A ve E vitaminlerini ihtiva eder. Tavuklu quesedilla’nızın da içeriğinde bulunan Guacamole sos ve salsa sosun, tavuk ile birleşmesiyle tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıktı.

Örnek Menü Sonraki Öğün
Örnek Menü Önceki Öğün
Fedbox Logo

Fedbox yoğun isteğiniz üzerine SİLİVRİ’de

%10 İNDİRİM
20 TAM GÜNLÜK PAKETLERDE


İndirimden faydalanmak için AŞK14 kodu
ile online alım yapabilir yada
212 288 02 12 numaralı
müşteri hizmetlerimizi arayabilirsiniz.

Son gün: 14.02.2018

HEMEN BİLGİ AL
HEMEN SİPARİŞ VER
İşlem Durum Simge - Process Status Icon
Popup Close
Fedbox Logo

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:




           


GİRİŞ YAPINIZ

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:


SAĞLIKLI YAŞAM BLOĞU



Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
16
May
Lif İçeriği Yüksek Meyveler
Lif,  çoğunlukla sebze, meyve, baklagiller, tam tahıllar, fındık ve tohumlarda bulunmaktadır.   *Lifin çözünürlüğü, suda çözülme kabiliyetini ifade etmektedir.   *Çözünür lif, bağırsakta su ile karışır ve tokluk süresini uzatmaya yardımcı olur. Kan şekerinin düzenlenmesini sağlar.   *Çözünmeyen lif, su ile karışmaz ve çoğunlukla bozulmadan sindirim sisteminden geçer.   İncir Kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum miner...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
14
May
Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi Hurma
Hurma, folik asit, potasyum, demir, kalsiyum ve lif açısından iyi bir kaynaktır. Magnezyum, bakır, manganez gibi mineralleri ve B6 vitamini içerir. Ayrıca antioksidan açıdan da kuvvetlidir. 1 adet hurma 57 kcal, karbonhidrat (g) 2.7, Protein (g) 0.59, Yağ (g) 0.78 içermektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Özellikle kanser hastalığına yakalanma riskini azaltan selenyum yüksektir.  Çok yüksek besin değeri yanında antioksidan ...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
10
May
Mevsim Meyvelerinden Çilek
Mevsim meyvelerinin en çok sevilenlerinden çilek ilk kez 1750’ler de ormandan alınıp ticari olarak Fransa’da üretilmiştir. Tüm kırmızı meyvelerin sahip olduğu antioksidant, antikanserojen etkiye çilek de sahiptir. Yani antisiyonin içerir. Şehir hayatının bize eklediği hava kirliliği ve kimyasal faktörlerden dolayı vücudumuzda üretilen hastalıklara sebep olan serbest radikallerle savaşarak vücudumuzu korur. Çilek içerdiği fenolik bileşikler ...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
8
May
Fiziksel Aktivitenin Vücuda 10 Faydası!
  FİZİKSEL AKTİVİTENİN VÜCUDA OLAN 10 FAYDASI Enerji harcanmasını arttırarak fazla kiloların verilmesinde yani yağ yakımının hızlanmasına destektir. Kas kütlesini arttırarak bazal metabolizma hızını arttırır. Oksijen tüketimini arttırarak, vücuda zarar veren serbest radikallerin oluşumunu engeller. HDL oranını arttırır, LDL oranını azaltır. Tansiyon problemlerinin oluşumuna engel olur. Kabızlık riskini azaltarak bağırsak floras...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto Foto
2
May
Yağ Yakımını Hızlandıran 5 Besin
YEŞİL ÇAY Ortadoğu’da uzun yıllar ilaç olarak kullanılmış yeşil çay içerisindeki ‘ epi-gallo-kateşin-3-gallat’ adı verilen ve kısaca EGCG olarak adlandırılan bir biyolojik öğe sayesinde yağ yakım hızını arttırdığı yapılan araştırmalarda bulunmuştur. Günlük kullanım dozu 2-3 fincandır. Yeşilçay genel olarak gün içerisinde tüketilmelidir. Gece geç saatlerde içilmesi uykusuzluğa yol açabilir. ZERDEÇAL Hint safranı olarak bilinen z...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
12
Mar
Antikanserojen Etkisi ile: Beyaz Çay
Beyaz çay, diğer çaylar gibi soldurma, fırınlama, kurutma ve fermentasyon işlemlerinden geçmediği için demlenirken renk değiştirmiyor. Antikansorejen etkiye sahiptir.   Beyaz çayın faydaları: Antioksidant içeriği ile vücudun bağışıklığını güçlendirir Hücre yıkımını önler, cildin yaşlanmasını, kırışmasını önler, kansere karşı korur. Hücre yenilenmesine destektir İçeriğindeki kafein oranı oldukça düşük olduğu için tansiyon probl...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
7
Şub
Kış Aylarında Hasta Olmamak İçin 10 Öneri!
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının ani olarak düşmesi vücudumuzu da birçok yönden etkilemektedir. Bu mevsim geçişinde bağışıklık sistemi zayıflayabilmektedir. Beslenmemizde bazı noktalara dikkat ederek bu dönemde bağışıklık sistemimizin güçlenmesini sağlayabiliriz. Öncelikle güne kahvaltı yaparak başlamak zinde hissetmenize yardımcı olacaktır. Ana ve ara öğünlerinizin düzenli saatlerde olmasına dikkat edin. Meyve ve...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
7
Ara
İştahı Etkileyen Hormonlar
Kan şekerinin dengede olabilmesi için vücudumuzda iştahı kontrol eden hormonların uyumlu çalışması gerekmektedir. Hormonlar düzgün çalışmadıklarında açlık krizleri ve yağ depolama süreci başlamaktadır. Leptin ve ghrelin arasında denge bozulmamalıdır.   LEPTİN Leptin beynimize tokluk sinyalini gönderen hormondur. Tokluk sağlandığında hücreler leptin salgılayarak beyine yemek yemenin bırakılması gerektiği mesajını gönderir. Leptin, vü...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
28
Kas
Olağanüstü Yararları ile Baharatların Gücü!
Karabiber Karabiber tohumların çekilmesi ile elde edilmektedir. A, K, C vitamini, potasyum, kalsiyum, demir, mangan, fosfor mineralleri açısından zengindir. C vitamini sayesinde doğal antibiyotik özelliğine sahiptir. Genel anlamda sindirim sistemi sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır. Karabiber serbest radikalleri azaltarak vücuda verdiği hasarı minimuma indirmektedir. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.   Kırmız...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
23
Kas
Akdeniz Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Akdeniz diyeti vitamin, mineral ve lif bakımından zengin bir beslenme modelidir. Sebzeler, meyveler ve tahıllar Akdeniz diyetinin temelini oluşturmaktadır. Antioksidan kaynağı olan sebze ve meyveler günde en az 5 porsiyon kadar tüketilmelidir. Doymamış yağ kaynakları olan zeytin yağı ve yağlı tohumlar tercih edilmelidir. Yağlı tohumlar tüketilirken porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir. Omega -3 yağ asitlerinden zengin olan balıklar ...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
29
Ağu
Bu Yağlardan Korkmayın!
AVOKADO - A, C ve E vitaminleri içeriğiyle antioksidan etkiye sahip kalp dostu bir meyvedir. - İçerisinde bulunan tekli doymamış yağ olan oleik asit,  kanser riskini azaltmada yararlı etkileri olduğu bilinmektedir. - Sindirim sistemini rahatlatır, kabızlığı önler, bağırsaklardaki faydalı bakterilere yarar sağlar. - Yağ oranı yüksek olduğundan tüketilirken porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir.   ZEYTİNYAĞI - Zeytinyağı, zeyt...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
15
Ağu
Diyetinizde Fark Yaratacak 14 Öneri
1. Vücudunuz için gerekli olan enerjiyi doğru besinlerden almanız oldukça önemlidir. Düşük kalorili diyetler  kas kaybına, yavaş metabolizmaya, baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, yorgunluk, bulantı, kabızlığa yol açabilirler. Popüler olan düşük kalorili diyetlerden uzak durmalısınız. 2. Egzersiz, yağ kaybını artırmaya ve metabolizmanızın yavaşlamasını önlemeye yardımcı olur. Egzersizi mecburiyet için değil sağlıklı yaşam için yap...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
7
Ağu
Kurban Bayramında Beslenme Önerileri
Kurban bayramında kırmızı et ve tatlı tüketimi artmaktadır. Bu durum kişilerde, mide problemleri, çarpıntı, kabızlık, gastrit gibi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Bayramda sağlığınızı korumak için beslenmenizde bazı unsurlara dikkat etmelisiniz. Yüksek ısıda pişirme yöntemlerinden en yaygın olanları kızartma ve kavurmadır. Etleri çok yüksek sıcaklıklarda pişirmek sağlıksız bileşenlerin oluşmasına sebep olabilir. Bu bileşenler çeşitli kan...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
3
Ağu
Kuru Baklagillerin Faydaları ve Pişirme Tüyoları
1. Nohut - Demir, fosfor, potasyum, magnezyum, folik asit ve protein içeriği bakımından zengindir. - Baklagillerin özellikle kanser riskini azaltmaya yardımcı etkileri vardır. - Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsaklardaki kötü bakteri sayısını azaltarak bağırsak sağlığının korunmasında görevlidir. - Diyabet ve kolesterol hastalıkları riskini azaltabilir. - Salatalarda ve yemeklerde sağlıklı bir alternatif olarak tercih edilebilir....

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
27
Tem
Yaz Meyvelerinin Faydaları
Meyveler beslenme de en önemli vitamin ve mineral kaynaklarıdır. Lif açısından zengindirler. Meyveler, fruktoz adı verilen meyve şekerinden oluşur. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta porsiyon kontrolüdür.   ERİK - A,C vitamini, lif ve potasyum içeriğiyle iyi bir kaynaktır. -Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini sağlar. - Hücrelerin serbest radikallerden zarar görmesini antioksidan içeriğiyle engellemektedir. -Kronik hastal...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
13
Haz
Sınava Hazırlananlar İçin Beslenme Önerileri
Sınava hazırlanan kişilerde ‘’dikkat’’ ve ‘’motivasyon’’ üzerinde durulması gereken en önemli noktalardandır. Sınava hazırlık sürecinde kişiler daha aktif olmalıyken zaman kavramını en iyi şekilde kullanmalıdır. Herkes hayatı boyunca belirli sınavlara girmiş ve bu sınavlara yönelik hazırlık muhakkak yapmıştır. Sınav stresi, bu yolda karşımıza çıkan ve bizi bazı noktalarda zorlayan olumsuz durumlardan biridir. Buna karşılık kişinin kendini motive ...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
11
Haz
Ramazan Bayramında Nasıl Beslenmeliyiz?
Ramazan ayında tüketilen öğün miktarları azaldığından beslenmede birtakım değişiklikler meydana gelmektedir. Ramazan bayramında ise normal yemek yeme düzenine geçerken daha fazla yeme eğilimi gözlenebilmektedir. Bu durumda az miktarda öğün ile fazla yemek yerine az ve sık beslenmek daha doğru olacaktır. Ramazanda yavaşlayan metabolizmayı tekrar hızlandırmak için yapılması gereken ilk adım bayrama yeterli ve dengeli bir kahvaltıyla başlamaktır. Yi...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
17
May
Bitkisel Kaynaklı Alternatif: Soya Sütü
Soya sütü, soya fasulyesinden suyun özütlenmesi yolu ile elde edilen ve besleyici özelliklere sahip olan bir gıda maddesidir. Uzak Doğu ülkelerinde özellikle de Japonya ve Çin’de yıllardır bilinmektedir. Gerçekte süt sayılmayan soya sütü, besin değerleri bakımından inek sütüne yakın olduğu ve genellikle süt yerine tercih edildiğinden süt olarak adlandırılmaktadır. Latoz intoleransı olan kişiler inek sütü, keçi sütü gibi laktoz içeren sütlerin ...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
10
May
Bahar Yorgunluğuna Karşı Neler Yapabiliriz?
Uzun ve soğuk bir kışın ardından havaların ısınıp güneşin kendini göstermesiyle baharın gelişi genellikle hepimizi mutlu eder fakat mevsim değişikliği olarak bilinen bu süreçte halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, sürekli uyuma isteği, aktif olamama korkusu yaşanabilir. Genellikle kısa süreli olarak gerçekleşen bu durumlar dikkat edilmezse kronikleşebilir ve yaşam kalitesini azaltabilir. Sağlıklı beslenme, mevsim geçişlerinde dikkat edilmesi gereken...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
30
Nis
Bağışıklık Dostu Kefir
Kuzey Kafkasya kökenli probiyotik bir süt ürünü olan ‘kefir’ yüzlerce yıllık geçmişe sahiptir. Kafkasyalıların sağlıklı ve uzun yaşamalarının sırrı, gençlik iksiri olarak kabul ettiği kefir, kefir taneleri kullanılarak sütten elde edilen fermente bir süt ürünüdür. Keçi, inek, soya veya hindistan cevizi sütü ile de yapılabilmektedir. Kefirin içerisindeki etken madde, laktozu laktik aside indirgediğinden sindirimi diğer süt ürünlerine göre daha kol...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
6
Nis
Antioksidan Besinler
Antioksidanlar; vücudumuzda serbest radikallerle birleşerek, hücrelerin zarar görmesini engeller. Antioksidanların bir kısmı vücudumuz tarafından üretilirken diğer kısmı ise besinler yolu ile vücudumuza giriş yapmaktadır. Bir besin ne kadar çok antioksidan içerir ise, vücudumuzdaki serbest radikalleri o kadar fazla yok eder ve bağışık sistemimizi güçlendirerek hastalıklara karşı bizi korur. Araştırmalar, antioksidanların; sağlıklı kalmamızda...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
30
Mar
Avokadonun Faydaları
Son zamanların favori besini olan avokado, besin değeri açısından oldukça faydalıdır. Avokadonun, 100 gramında yaklaşık 167 kalori bulunmaktadır ve enerjisinin %80’i kaliteli yağlardan gelmektedir. Avokadonun faydalarına bakacak olursak; Protein içeriği diğer meyvelerden daha yüksektir. Avokado, protein içeriğiyle tanınan pek çok besinden daha fazla protein içermektedir. İçeriğinde, asparagin, aspartik asit, glutamin ve glutamik asit g...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
9
Mar
Kaliteli Protein: Yumurta
Yumurta anne sütünden sonra en kaliteli proteindir. Bir yumurtada ortalama 6 gram protein bulunur. Yumurta düşük kalorili, yüksek proteinli olması ve tokluk sağlaması açısından vazgeçilmez besinlerimizden biridir. Yapılan bir çalışmada yumurtanın tokluk hissinin sağlanmasında 72 saat etkili olduğu bulunmuştur. Özellikle kahvaltıda yumurta tercih etmek, gün içerisindeki tokluk hissinin sağlanmasına yardımcı olacaktır. Yumurtaya dair önyargıl...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
5
Mar
Yağlı Tohumların Beslenmedeki Önemi
Sağlıklı beslenme; her besin grubundaki yiyecek ve içeceklerin gün içinde yeterli ve dengeli olarak tüketilmesidir. Besin grupların biri olan yağ grubu, yüksek enerji içeriği sebebiyle tamamen uzak durulması gereken grup olarak algılanabilmektedir. Ancak burada önemli olan sağlıklı yağlar ile sağlıksız yağlar arasındaki ayrımın iyi yapılabilmesidir. Günlük diyette alınan enerjinin %30’unun doğal yağlar ve yağlı tohumlar gibi sağlıklı yağlardan ge...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
19
Şub
Formunu Korumak İsteyen Bireyler İçin Beslenme Önerileri
Obezitenin belirlenmesinde en sık kullanılan yöntemlerden biri beden kitle indeksi (BKİ) hesaplaması ve bel çevresi ölçümüdür. Beden kitle indeksi (BKİ), kilogram cinsinden vücut ağırlığının, metre cinsinden boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle hesaplanır. Beden kitle indeksi 18,5–24,9 kg/m2 aralığında ise boy uzunluğuna göre vücut ağırlığı “normal” kabul edilmektedir. Ancak BKİ değeri normal aralıkta olsa da sağlıklı besleniyor olmak her zaman ...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
14
Şub
Spor Yapan Bireyler Beslenmelerinde Nelere Dikkat Etmeli?
Yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı yaşam için çok önemlidir. Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez unsurlarından bir diğeri de spor yapmaktır. Yeterli ve dengeli beslenmenin yanında düzenli olarak spor yapılmalıdır.  Ancak spor yaparken bilinçsiz beslenmek ve vücudun ihtiyaç duyduğu enerji kaynaklarının kısıtlanması fayda yerine zarara yol açabilir. Spor yapan bireyler karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, mineral ve su ihtiyacını sağlayacak şekilde yet...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
1
Şub
Nezle ve Gribe Karşı Nasıl Beslenebiliriz?
Grip, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, yorgunluk, sık tekrarlayan iltihaplanmalar bağışıklık sisteminin zayıfladığının en önemli göstergelerindendir. Bağışıklık sistemi vücudun savunma sistemidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücut direncini artırmak hastalıklara yakalanma riskini düşürmektedir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, uygun besin seçimi ve doğru beslenme uygulamaları ile bağışıklık sistemini güçlendirerek zararlı mikroorganizmala...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
16
Oca
Glisemik İndeks Nedir?
Glisemik indeks; yiyecek veya içecek tüketimden sonraki ikinci saatte kan glikoz tepkilerine dayanan niceliksel bir değerlendirmedir. Buna göre farklı yiyecek ve içecekler, kan glikoz seviyesine farklı seviyede etki etmektedir. Bir başka deyişle besinlerin glisemik indeksi kan şekerinin yavaş veya hızlı yükselmesini etkilemektedir. Glisemik indeks bu etkinin ölçümüdür. Referans besin ile (beyaz ekmek veya glikozla) aynı miktarda karbonhidrat içer...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
27
Ara
Yılbaşı Gecesi İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri
Yeni yılla ilgili dileklerin en başında gelen “sağlık” dileği için, yılın son günü de yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat etmek gerekmektedir. Yılbaşı gibi özel günlerde yanlış yiyecek tercihleri, yüksek enerji içeren şekerli ve yağlı gıdaların aşırı tüketimi ve alkol tüketimi sonrası mide problemleri, baş ağrısı, hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunlar yaşanabilir. Yılbaşı sofralarını sağllıklı sofralara dönüştürmek ve sindirim problemleri yaşam...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto Foto Foto
21
Kas
Sağlıklı Kilo Almak İsteyenlere Öneriler
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün kriterlerine göre beden kitle indeksi 18.5 (kg/ m²)’in altında olan bireyler “zayıf” olarak sınıflandırılır. Bazı durumlarda iştahsız zayıf bireyin kilo alması; fazla kilolu bireyin kilo vermesinden çok daha zor olabilir. Uzman desteğine ihtiyaç vardır. Zayıflık, şişmanlık gibi riskli bir durumdur. Zayıf bireylerin dış etkenlere direnci daha düşüktür. Daha çabuk yorulup, daha kolay hasta olabilirler. Unutkanlık, k...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
8
Kas
Tatlı Krizlerini Önlemek İçin Neler Yapılabilir?
Vücudumuz, hormonal, psikolojik faktörler veya düzensiz beslenme gibi çeşitli sorunlar nedeniyle tatlı yiyeceklere istek duyabilir; bu isteklerde bazı dönemlerde şiddetlenebilir. Çeşitli sebeplerle ortaya çıkan ve hayat kalitemizi olumsuz yönde etkileyebilen tatlı krizlerini önlemenin ilk adımı yeterli ve dengeli beslenme planı oluşturmaktır. Kan şekeri dalgalanmalarının önüne geçmek için uzun süre aç kalmamaya özen gösterin. Güne kahvalt...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
8
Kas
Su Tüketimini Kolaylaştırmanın Yolları
Vücudumuzun dörtte üçünü oluşturan su, sağlıklı bir beden için en önemli kaynaktır. Vücudumuzun hayati önem taşıyan fonksiyonlarını gerçekleştirebilmesi için suya ihtiyacı vardır. Aksi takdirde vücudumuz sıvı kaybının önüne geçemez dolayısıyla yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı gibi hayat kalitemizi etkileyebilecek sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Su içme alışkanlığınız yok ise ve gün içerisinde yeterli miktarda su tüketemiyorsanız, günlük ...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
6
Kas
Tuz Tüketiminizi Azaltmanın Yolları
Günlük sodyum ihtiyacımız 2400 mg olup tuz alımı da buna bağlı olarak günlük 5 g olmalıdır. Bu miktarda ortalama bir çay kaşığının dörtte birine denk gelmektedir.  Ne yazık ki çoğu kişi bu oranın çok daha fazlasını almaktadır. Obezite, diyabet, kanser gibi birçok hastalıkla ilişkilendirilen fazla tuz tüketimi, yüksek kan basıncına sebep olur ve hipertansiyon riskini arttırmaktadır. Fazla tuz tüketimi aynı zamanda, idrar ile vücuttan kalsiyum a...

Önceki Buton Sonraki Buton
Foto
29
Eyl
Kış Aylarında Tüketilmesi Gereken Besinler Nelerdir?
Yaşamın her döneminde sağlıklı ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Bunun yanı sıra mevsiminde ve taze besin tüketmek de bir o kadar mühimdir. Dolayısıyla kış aylarında, kışın yetişen meyve ve sebzeler tüketilmeli. Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte beslenme şeklinde değişiklikler olmakta, genellikle yağlı ve şekerli besinlere eğilim artmaktadır. Soğuk havanın etkisiyle evde geçirilen uzun saatler hem hareketsizliği hem de beslenme ...




sağlıklı

mutlu

zinde

enerjik

BİZİ TAKİP EDİN


Fedbox kampanyalar, tarifleri ve bilgilendirmeleri kaçırmamak için eposta listemize üye olabilirsiniz.




Gönder


© 2019 Fedbox. Tüm Hakları Saklıdır..
Longplay Dijital Ajans Hizmetleri