İş yerine diyet yemek servisi hizmeti almak istiyorsanız sonbahar sebzelerini tercih ederek size özel menüler üreten FedBox’u tercih edebilirsiniz.
İş yerine diyet yemek servisi hizmeti veren firmamız, lezzetli menüler oluşturmakla uğraşmak istemeyenlerin kapısına sıcak yemek servisi yapıyor. Mevsim sebzeleri ve meyvelerinin tercih edildiği menülerde kullanılan çok sayıda yiyecekle daha sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilirsiniz.
Eylül ayının sonundan Aralık ayının sonuna kadar sürecek olan bu dönemde tükettiğiniz gıdalar bağışıklık sisteminizi de en iyi şekilde destekleyecektir. Sonbahar yiyecekleri bu süre zarfında hem besinsel olarak hem de büyüme sürecinde zirveye ulaşır. Sıcak tatları ve rahatlık hissi yaratmasıyla fark yaratan bu lezzetler oldukça iştah açıcıdır. İş yerine diyet yemek servisi yaparken seçtiğimiz malzemelerin mevsiminde olmasına özen gösteriyoruz.
İşte birbirinden lezzetli menülerimizi oluşturan sonbahar yiyecekleri!
- Elma
Elmalar sadece meyve olarak tüketilmez. Aynı zamanda smootie ve salatalara da lezzet katar. En sık tercih edilen meyvelerden olan elmaları tercih ederek, sağlığın yanı sıra güzelliğinize de bir katkı sağlayabilirsiniz.
2. Brüksel Lahanası
Doğru baharatlar ve uygun pişirme ile Brüksel Lahanası doğal ve cevizli bir tatlılığa sahiptir. FedBox tarifleriyle tüketeceğiniz bu lezzetli sebze, sandığınız kadar kötü değil!
3. Karnabahar
Düşük kalorili ve pek çok formda lezzetli olan karnabahar, birçok besin maddesi sağlar. Tavsiye edilen günlük folat, lif, potasyum ve C vitamini miktarlarına katkıda bulunur. Karnabahar, eylül ayından kasım ayının başlarına kadar mevsimindedir, bu yüzden bu karlı beyaz sebzeye dikkat edin.
4. Armut
Tıpkı sonbahar mevsiminde yaprakların renk değiştirmesi gibi armutlar da olgunlaşmanın zirvesinde renk değiştirir. Tam sonbahara uygun bir meyvedir. Elma gibi salata ve detox içeceklerinde kullanılabilir.
5. Kabak
Jack-o-fenerler için kullanılmadığında, daha küçük yenilebilir bal kabağı çeşitleri lezzetli, sonbaharın favorisidir. Etinden çekirdeğine kadar bu kış kabakları birçok şekilde kullanılabilir.
Turuncu renkleri, vücutta antioksidan görevi gören yüksek düzeyde karotenoidleri yansıtır. Antioksidanlar, zararlı serbest radikallere karşı koymaya yardımcı olur ve yaşlanmaya ve hücre hasarına karşı koruma sağlar.
6. Ceviz
Nispeten yakından bakarsanız, cevizler insan beyninin şeklini andırır. Araştırmalar ceviz tüketiminin, omega-3 yağ asidi içeriğine göre hafızayı, konsantrasyonu ve bilgi işleme oranını artırabileceğini aktif olarak göstermiştir. Dengeli ve sağlıklı bir sonbahar atıştırması için sonbahar süper yiyecekleri, ceviz ve elma dilimlerini birleştiren menülerimize göz atabilirsiniz.