Kahvaltı

Kapya biber ve salatalık ile uyumuyla leziz bruschettamızın içeriğindeki domateste bulunan likopen, kalp ve damarlar için kritik önemi bulunan antioksidan desteğini sağlar.

Domatesli Bruschetta, Kapya Biber, Salatalık Dilimleri, Tere

Kapya biber ve salatalık ile uyumuyla leziz bruschettamızın içeriğindeki domateste bulunan likopen, kalp ve damarlar için kritik önemi bulunan antioksidan desteğini sağlar.

1.Ara Öğün

Çilek, kan şekerini korkulduğu gibi yükseltmez ve lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi verir.

Çilek

Çilek, kan şekerini korkulduğu gibi yükseltmez ve lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi verir.

Öğlen Yemeği

Lübnan mutfağının en bilinen bulgurlu salatasıdır olan tabule, tabbouleh ya da tabbule olarak da bilinir. Özgün tadıyla tipik bir Akdeniz-Ortadoğu mutfağı sentezi olan bu salata, kadınbudu köfte, brokoli ve havuç haşlama ile servis edilir.

Fırında Kadınbudu Köfte, Tabbule Salatası, Brokoli ve Havuç Haşlama

Lübnan mutfağının en bilinen bulgurlu salatasıdır olan tabule, tabbouleh ya da tabbule olarak da bilinir. Özgün tadıyla tipik bir Akdeniz-Ortadoğu mutfağı sentezi olan bu salata, kadınbudu köfte, brokoli ve havuç haşlama ile servis edilir.

2.Ara Öğün

Patlıcan düşük kalorili ve yüksek lifli bir besin olması nedeniyle diyet için vazgeçilmez bir sebzedir. Güzel sunumuyla patlıcan pizzayla sağlıklı ve keyifli bir ara öğün sizin bekliyor.

Patlıcan Pizza

Patlıcan düşük kalorili ve yüksek lifli bir besin olması nedeniyle diyet için vazgeçilmez bir sebzedir. Güzel sunumuyla patlıcan pizzayla sağlıklı ve keyifli bir ara öğün sizin bekliyor.

Akşam Yemeği

Ispanak sosu ile uyum içerisinde olan bir İtalyan lezzeti tagliatelleniz, kremalı domates çorbası ve keten tohumlu portakallı maskolin salata ile servis edilir.

Ispanaklı Tagliatelle, Keten Tohumlu Portakallı Maskolin Salata, Kremalı Domates Çorbası

Ispanak sosu ile uyum içerisinde olan bir İtalyan lezzeti tagliatelleniz, kremalı domates çorbası ve keten tohumlu portakallı maskolin salata ile servis edilir.

Örnek Menü Sonraki Öğün
Örnek Menü Önceki Öğün
Fedbox Logo

Fedbox yoğun isteğiniz üzerine SİLİVRİ’de

%10 İNDİRİM
20 TAM GÜNLÜK PAKETLERDE


İndirimden faydalanmak için AŞK14 kodu
ile online alım yapabilir yada
212 288 02 12 numaralı
müşteri hizmetlerimizi arayabilirsiniz.

Son gün: 14.02.2018

HEMEN BİLGİ AL
HEMEN SİPARİŞ VER
İşlem Durum Simge - Process Status Icon
Popup Close
Fedbox Logo

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:




           


GİRİŞ YAPINIZ

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:


Keçi Boynuzu Tozundan Şekersiz Kek


Tarif Adı Gelecek
Tarif Adı Gelecek
Tarif Adı Gelecek
Önceki Görsel
Sonraki Görsel

Harnup olarak da bilinen keçi boynuzu zengin bir lif kaynağı olmasının yanında, içeriğindeki yüksek kalsiyum ile kemik erimesini önleyici bir etkiye sahiptir. Keçi boynuzunun öğütülerek un haline getirilmesiyle elde edilen keçi boynuzu tozu ise, şeker tüketimini sınırlamak için oldukça elverişli.

Keçi boynuzu tozu tüm tariflerde kakaonun yerine aynı oranda kullanılabilir. Çocuklar için oldukça sağlıklı bir alternatif olacaktır.

Bu tarifte keçi boynuzunu tozunu kakao yerine, pekmezini ise şeker yerine kullanarak sağlıklı bir kek yaptık.

Yüksek ısıda pekmezde oluşan kanserojen bir madde olan HMF sebebiyle keki pekmez ile birlikte pişirmemenizi öneririz.  Kek fırından çıkıp biraz dinlendikten sonra üzerine sos olarak pekmez dökebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hazırlanış Aşamaları

Yumurtalar ve keçi boynuzu tozu 5 dakika kadar çırpılır.

Daha sonra zeytinyağı ve süt de eklenerek kısa bir süre daha karıştırılır.

Un ve kabartma tozu eklenir. Uzun süre çırpmamaya dikkat edilir, sadece birbirlerine karışması yeterli gelecektir.

En son ceviz içi de eklenerek karıştırılır.

Yapışmaması için kek kalıbı az miktarda yağlanır ve hazırlanmış olan kek karışımı kaba dökülür.

Önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında 30 dakika pişirilir. İlk 20 dakika fırının kapağını açmamak önemlidir. 30 dakika sonra bir kürdanı keke batırarak pişip pişmediğini test edebilirsiniz.

Kek piştikten ve ılıdıktan sonra her dilim üzerine yarım kaşık pekmez gezdirerek veya tüm kalıbın üzerine yarım çay bardağı pekmezi dökerek servis yapabilirsiniz.



Malzemeler

1,5 su bardağı un

1 su bardağı keçiboynuzu tozu

2 adet yumurta

1/2 su bardağı zeytinyağı

1,5 su bardağı yarım yağlı süt

1 paket kabartma tozu

1/2 su bardağı ceviz içi

1/2 çay bardağı keçi boynuzu pekmezi



sağlıklı

mutlu

zinde

enerjik

BİZİ TAKİP EDİN


Fedbox kampanyalar, tarifleri ve bilgilendirmeleri kaçırmamak için eposta listemize üye olabilirsiniz.




Gönder


© 2019 Fedbox. Tüm Hakları Saklıdır..
Longplay Dijital Ajans Hizmetleri