Lütfen aramak istediğiniz kelimeyi yazıp arama simgesine tıklayınız.
Ara Tutar 0.000,00
Toplam İndirim 000,00
Ödenecek Toplam Tutar 0.000,00

Bağışıklık Dostu Kefir

Bağışıklık Dostu Kefir

Kuzey Kafkasya kökenli probiyotik bir süt ürünü olan ‘kefir’ yüzlerce yıllık geçmişe sahiptir. Kafkasyalıların sağlıklı ve uzun yaşamalarının sırrı, gençlik iksiri olarak kabul ettiği kefir, kefir taneleri kullanılarak sütten elde edilen fermente bir süt ürünüdür. Keçi, inek, soya veya hindistan cevizi sütü ile de yapılabilmektedir. Kefirin içerisindeki etken madde, laktozu laktik aside indirgediğinden sindirimi diğer süt ürünlerine göre daha kolaydır ve laktoz intoleransı olan bireyler de rahatlıkla tüketebilir.

Kefirin içermiş olduğu kalsiyum ve magnezyum sağlıklı sinir sisteminin gelişiminde, fosfor ise karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmalarında önemli rol oynamaktadır.  Yapısında A, B vitaminleri, C, D ve E vitaminleri bulunmakla birlikte üretiminde kullanılan süt, vitamin yapısını etkilemektedir.

Bir su bardağı (200 ml) kefir yaklaşık 120 kkal ve 6,6 gr protein, 7 gr yağ, 8 gr karbonhidrat içerir.

Kefirin faydaları;

  • Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde,
  • Kemik sağlığı ve kasların gelişiminde,
  • Diş eti hastalıklarını tedavisinde,
  • İshal ve kabızlığın tedavisinde,
  • Mide ve bağırsak sağlığının korunmasında etkilidir.
  • Büyüme ve gelişme için gerekli olan vitamin, mineral ve protein desteğini sağlar.

Kefir, mayalanma sebebiyle ekşi bir tada sahiptir. Kefire özgü bu tadı sevmeyenler elma, muz, kivi, çilek gibi meyvelerle tatlandırarak tüketebilirler.


Ara
© 2024 Fedbox | Tüm Hakları Saklıdır