Lütfen aramak istediğiniz kelimeyi yazıp arama simgesine tıklayınız.
Ara Tutar 0.000,00
Toplam İndirim 000,00
Ödenecek Toplam Tutar 0.000,00

Beslenme Çeşidine Göre Sağlıklı Ara Öğün Önerileri

Beslenme Çeşidine Göre Sağlıklı Ara Öğün Önerileri

Günümüzün hızlı tempolu yaşamında, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını sürdürmek her zamankinden daha önemli hale gelmektedir. Özellikle yoğun iş temposu, uzun toplantılar, yorucu spor aktiviteleri veya günlük rutinler arasında enerjinizin düşmemesi için doğru ara öğünleri seçmek oldukça kritik bir noktadır. İşte bu konuda hem sağlıklı hem de lezzetli sağlıklı ara öğün önerileri arayanlar için, “Sağlıklı Ara Öğün Önerileri [Beslenme Çeşidine Göre]” adlı içeriğimizi oluşturduk. İçeriğimize göz atarak, hem lezzetlii hem de tok tutan ara öğün önerileri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Hepinize sağlıklı günler ve keyifli okumalar dileriz.

Ara Öğün Nedir?

Ara öğün, ana öğünler arasında tüketilen küçük porsiyonlu yiyecek veya içeceklerdir. Bu yiyecekler dozunda ve yeterli bir şekilde tüketildiğinde bir sonraki öğüne kadar tok tutmaktadır. Bu sebeple özellikle diyet yapanlar veya sağlıklı beslenenler tarafından sıklıkla tercih edilmekte olup, beslenme düzeninde önemli bir yere sahiptir. Bahsi geçen bu öğünler genellikle öğle ve akşam yemeği arasındaki zaman dilimlerinde tüketilmektedir. Böylelikle kan şekerini dengede tutmakla beraber, enerji seviyesini korur ve aşırı acıkmayı önler. Bu öğünler genel olarak, protein, sağlıklı yağlar, lif ve kompleks karbonhidratlar açısından zengin olmalıdır. Çünkü vücudun ihtiyaç duyduğu enerji ve kilo kontrolü ve metabolizmanın düzenli çalışması ancak bu şekilde sağlanır. 

Ara Öğün Saatleri Nasıl Olmalı?

Sağlıklı beslenme rutinlerinde en merak edilen soruların başında gelen “Ara Öğün Saatleri Nasıl Olmalı?” sorusuna net bir cevap vermek gerekirse, kahvaltıdan 2-3 saat sonra, öğle yemeğinden 2-3 saat sonra ve akşam yemeğinden 2-3 saat sonra olacak şekilde günde 2-3 kez ara öğün tüketilmelidir. Bu durumu daha detaylı bir şekilde açıklamak gerekirse örneğin; 

Sabah 7:00'de kahvaltı yaptığınızı varsayalım. Bu durumda ilk ara öğününüz saat 10:00’da olmalıdır. İlk ara öğünden sonra öğle yemeğiniz 12:30'da olmalı, ikinci ara öğün ise 15:30'da yapılmalıdır. Ayrıca bu doğrultuda akşam yemeği de 19:00'de yapılıp, son ara öğünü de 21:00’da gerçekleştirmeniz gerekir. Böylelikle sağlıklı bir ara öğün rutini oluşturulmuş olunur.

Ara Öğünde Neler Tüketilmeli?

Ara öğün rutinlerinde bir diğer merak edilen soru da ara öğünde neler tüketileceğidir. Bu noktada ara öğünlerde tüketebileceğiniz besinler protein, sağlıklı yağlar, lif ve kompleks karbonhidratlar açısından zengin olması gerekir. Bu sayede sindirim sisteminiz sağlıklı bir şekilde çalışırken, aynı zamanda da uzun süre vücudunuz tok kalmış olur. Bu konuda size örnek vermek gerekirse, şu besinleri tüketebileceğinizi söyleyebiliiriz.

  • Kefir
  • Yoğurt
  • Badem
  • Ceviz
  • Fındık
  • Taze Meyveler
  • Tam Tahıllı Krakerler
  • Avakado
  • Humus
  • Sebze Çubukları
  • Su
  • Bitki Çayları
  • Şekersiz Meyve Suları vb.

Ara Öğünün Sağladığı Faydaları Nelerdir?

Ara öğünlerin sağlamış olduğu pek çok fayda bulunmaktadır. Bu faydalar kişiyi fiziksel ve zihinsel açıdan çok şey katmaktadır. İşte bu noktada ara öğünün sağlamış olduğu avantajlardan bahsetmek gerekirse genel olarak şunlardır;

  • Ara öğünler, ana öğünlere kadar vücudu tok tuttuğundan kan şekerini dengede tutar. Böylelikle dalgalanmaları önleyerek, daha istikrarlı bir enerji seviyesi sağlar.
  • Genel yapısı itibariyle ara öğünler küçük porsiyonlardan oluştuğundan, metabolizmanın sürekli aktif kalmasına yardımcı olur. Bu sayede enerji harcaması artarak, yağ yakımı hızlanır.
  • Ana öğünlere kadar olan sürede açlık krizlerinin önüne geçerek, aşırı yeme eğilimini azaltır. Bu sayede daha sağlıklı bir beslenme süreci gerçekleşir. 
  • Ara öğünler aynı zamanda enerji seviyelerinin gün boyu sabit kalmasına yardımcı olarak yorgunluk ve halsizlik hissini önler. Böylece beyin fonksiyonları desteklendiği için konsantrasyon ve verimlilik artar.
  • Düzenli ve dengeli bi şekilde uygulanan ara öğünler, indirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olarak, olası sindirim sistemi sorunlarını minimuma indirir.
  • En önemlisi ara öğünler kan şekerini dengede tuttuğu için olası stres ve anksiyete sorunlarını da ortadan kaldırır.
  • Son olarak ara öğünler, kalp sağlığına destek olduğundan, tip 2 diyabet riskini azaltır ve uzun vadede kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

Sağlıklı ve Birbirinden Lezzetli Düşük Kalorili 7 Ara Öğün Önerisi

Ara öğünlerde tüketilen besinlerin sağlıklı ve lezzetli olması oldukça önemlidir. Bu nedenle hem damak zevkinize hitap etmesi gerekir hem de sağlığınıza destek olması gerekir. İşte bu noktada sizlere klavuz olması açısından birbirinden lezzetli 7 ara öğün önerisi hazırladık. Bu ara öğün önerilerini inceleyerek, kendinize lezzetli ve sağlıklı ara öğünler hazırlayabilirsiniz.

İrmikli Yulaflı Bar

Oldukça hafif ve lezzetli bir atıştırmalık seçeneği olan irmikli yulaflı barlar, içerisindeki yulaf sayesinde gün içinde uzun süre tok kalabilirsiniz. Böylelikle ideal kilonuzu koruyabilirsiniz. İşte bu lezzetli ve şahane atıştırmalığın tarifi şu şekildedir;

Malzemeler

Tabanı için 

  • 1,5 bardak (su bardağı) öğütülmüş yulaf
  • 6 adet hurma
  • 1.5 kaşık (yemek kaşığı) hindistan cevizi yağı
  • 1 kaşık (yemek kaşığı) bal

İrmik için

  • 1 bardak (su bardağı) süt
  • 3 kaşık ( yemek kaşığı) irmik
  • 1.5 kaşık (yemek kaşığı) hindistan cevizi rendesi

Üzeri için 

  • 100 gr eritilmiş bitter çikolata 

Yapılışı

İlk olarak yulaf, hurma ve hindistan cevizi yağını rondodan geçirin. Ardından pişirme kağıdı serilmiş borcama, rondodan geçirdiğiniz harcı yayın. Sonrasında irmiği sütü ve rendelenmiş hindistan cevizini koyulaşana kadar pişirin. Pişen karışım soğumadan direkt olarak, pişirme kağıdına serilmiş harcın üzerine dökün. Döktüğünüz karışım tamamen donduktan sonra eritilmiş bitter çikolatayı dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra uzunlamasına keserek, afiyetle tüketebilirsiniz.

Fırında Kabak Mücveri

Küçükken annelerimizin sıklıkla yapmış olduğu fırında kabak mücveri, hem tadıyla hem de doyuruculuğu ile mest etmektedir. Alışılmışın dışında bir ara öğün arayanlar için mükemmel bir lezzet olan fırında kabak mücveri yapımını merak ediyorsanız, yapılışı şu şekildedir;

Malzemeler

  • 4 adet orta boy kabak
  • 2 adet yumurta
  • Yarım tutam dereotu
  • 20 adet maydanoz
  • 8 adet yeşil soğan
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 bardak (çay bardağı) un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Yapılışı

İlk önce kabakları ve yeşil soğanları yıkayın. Ardından kabakları rendeleyip, suyunu çıkarın. Ardından yeşillikleri ince ince doğrayın. Sebzeleri doğradıktan sonra, beyaz peyniri çatalla ezip, bütün malzemeleri karıştırıp krep kıvamına getirin. Sonrasında önceden 200 derece de ısındırılmış fırına vererek pişirin. Piştikten sonra dereotuyla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Brokoli

Ara öğünlerde hem açılığımı bastırayım hem de sağlıklı besleneyim diyenlerdenseniz, fırında brokoli tam size göre. İçeriğindeki brokoli ile protein ihtiyacınızı karşılarken, fırında pişmenin verdiği tat ile damaklarınızı şenlendirebilirsiniz. Sizde bu lezzetli atıştırmalığın yapılışını merak ediyorsanız, şu şekilde yapılmaktadır;


Malzemeler

  • 1 adet orta boy brokoli
  • 2 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 bardak (çay bardağı) soya sosu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Yapılışı
Öncelikle brokolileri güzel bir şekilde yıkayıp doğruyoruz. Ardından havuçları yıkayıp, soyup ince ince doğruyoruz. Sonrasında havuçları ve brokolileri bir kaba alıp, zeytinyağı, sarımsak ve soya sosu ile harmanlayıp fırına veriyoruz. Ardından karabiber serperek, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Nohutlu Kabaklı Marul Taco

Oldukça doyurucu ve protein açısından zengin olan nohutlu kabaklı marul taco, açlığınızın tavan yaptığı anlarda mükemmel bir çözüm olmaktadır. Sofralarınızı şenlendiren bu ara yapılışı, şu şekildedir;

Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 kaşık (yemek kaşığı) zeytinyağı
  • 1.5 kaşık (çay kaşığı) tuz 
  • 1 kaşık (çay kaşığı) karabiber
  • 4 adet muskat cevizi rendesi
  • 1 bardak (çay bardağı) haşlanmış nohut
  • 2.5 kaşık (yemek kaşığı) yulaf ezmesi
  • 1 adet yumurta
  • 2 kaşık (yemek kaşığı) süzme peynir
  • 3 dilim hindi füme
  • 1 dilim ufalanmış ekmek
  • 10 yaprak marul

Yapılışı

İlk olarak kabakları yıkayıp soyup, suyunu güzelce sıkın. Ardından bir tavada zeytinyağını, suyu sıkılmış kabakları, tuzu, karabiberi ve muskat cevizi rendesini kavurun. Sonrasında nohutları ve yulafı da ekleyip, püre haline getirene kadar karıştırın. Son olarak önceden hazırladığınız marulları, bu iç harçla doldurup, üzerine süzme peynir parçaları, doğranmış hindi füme, ekmek kırıntılarını da ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Yulaf Sütünden Sütlaç

Sütlacın en güzel ve en lezzetli hali olan yulaf sütünden yapılmış sütlaç, lezzetiyle kendine aşık eden ve oldukça basit bir atırtırmalıktır. Bu atıştırmalığı yaparak hem sağlıklı beslenmiş olur aynı zamanda da tatlı krizinizi bastırmış olursunuz. Bahsi geçen bu leziz ara öğünün yapılışı şu şekildedir;

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 kaşık (yemek kaşığı) yulaf
  • 2 kaşık (tatlı kaşığı) tarçın
  • 4 kaşık (yemek kaşığı) hindistan cevizi rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 4 kaşık (yemek kaşığı) bal
  • 2 kaşık (yemek kaşığı) pirinç unu 

Yapılışı

İlk olarak sütten bir çay kaşığı ayırın. Ardından kalan sütü yulafla birlikte pişirin. Sonra hindistan cevizini, tarçını ve vanilyayı da ekleyin. Daha sonra kenara ayrılan 1 çay bardağı süte pirinç ununu karıştırıp, sütlaca ilave edin. Son olarak kaselere koyup, soğumaya bırakabilirsiniz. Servis yaparken de üzerine bal dökmeyi ihmal etmeyin. Afiyet olsun.

Avokadolu Puding

Ara öğünlerde hem açılığımı bastırayım hem de ağzım tatlansın diyenlerdenseniz, avokadolu puding tam size göre, içeriğindeki avakado ile protein ihtiyacınızı karşılarken, çikolata ile damaklarınızı şenlendirmektedir. Sizde bu lezzetli pudingin yapılışını merak ediyorsanız, şu şekilde yapılmaktadır;

Malzemeler

  • 2 adet olgunlaşmış avokado
  • 3 adet olgunlaşmış muz
  • 4 kaşık (yemek kaşığı) kakao
  • 2 kaşık (yemek kaşığı) bal
  • 1 kaşık (yemek kaşığı) vanilya özü

Yapılışı

İlk olarak avakadoları ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Ardından iri parçalar halinde doğradığınız muzları ve avakadoları rondodan geçirerek, pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Sonrasında bir kaba alarak, üzerine toz kakao, bal ve vanilya ekleyip, buzdolabında biraz donmasını bekleyin. Puding donduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Havuçlu ve Hurmalı Bar

Hem hafif bir şeyler tüketeyim hem de tatlı krizinin önüne geçeyim diyenlerdenseniz, havuçlu ve hurmalı bar tam size göre. İçeriğindeki hurma ve havuçlar sayesinde hoş bir tat sunan havuçlu ve hurmalı barlar, kalorisi de oldukça düşüktür. Sizde bu muhteşem lezzetin yapılışını merak ediyorsanız, şu şekilde yapılmaktadır;


Malzemeler

  • 1 bardak (su bardağı) süt
  • 12 tane hurma (çekirdeksiz)
  • 1 bardak (su bardağı) yulaf
  • 2 kaşık (yemek kaşığı) çiğ badem
  • 1 bardak (çay bardağı) hindistan cevizi
  • 1 kaşık (yemek kaşığı) tereyağı
  • 1 kaşık (tatlı kaşığı) hindistan cevizi yağı
  • 1 kaşık (yemek kaşığı) fıstık ezmesi
  • 1 kaşık (yemek kaşığı) kakao
  • 1 adet havuç
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 kaşık (yemek kaşığı) hindistan cevizi

Yapılışı

İlk olarak süt ve hurmaları yumuşayana kadar orta ateşte karıştırın. Ardından karışıma tereyağı, Hindistan cevizi yağı, fıstık ezmesi ve kakao da ekleyip karıştırmaya devam edin. Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra blenderdan geçirin. Sonrasında Yulaf, badem ve Hindistan cevizini ayrı bir tavada kavurup, toz haline gelene kadar robottan geçirin. Robottan geçen bu karışım daha sonra hurma karışımına ekleyip, üzerine havuçlarıda koyup karıştırın. Meydana gelen bu karışımı yağlı kağıda sererek, eritilmiş bitter çikolatayı üzerinde gezdirip dondurucuda 45 dakika bekletin. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz.

Sporcular İçin Ara Öğün Nasıl Olmalı?

Eğer bir sporcuysanız performansınızı artırmak, kas onarımını desteklemek ve enerji seviyelerinizi korumak için ara öğüne ağırlık vermeniz gerekmektedir. Özellikle antrenman ve maç rutinlerinizden önce tüketilen ara öğünler, ihtiyaç duyduğunuz besinleri ve enerjiyi sağlamaktadır. Bunun içinde proteinlere, sağlıklı yağlara, kompleks karbonhidratlara, vitamin ve -mineral açısından zengin besinlere şans vermeniz gerekir. 

Örneğin bir antrenman yapacaksınız. Anak bu antrenman öncesinde hem acıkmamak hem de enerjinizi yükseltmek açısından ara öğün yapmanız gerekir. Yapmış olduğunuz bu ara öğünde meyve ve yoğurt tüketebilir. Aynı zamanda da kuru meyvelere yer verebilirsiniz. Bununla beraber antrenman sonrası yakmış olduğunuz enerjiyi yerine koymak açısından da protein içeren bir shake veya sağlıklı besinlerle zenginleştirilmiş bir sandviç tüketebilirsiniz. Ek olarak da su veya sporcu içecekleri ne şans verebilirsiniz. Bu sayede performansınızı yükselterek, genel sağlık durumunuzu iyileştirebilirsiniz.

Sporcular İçin Lezzetli Ara Öğün Önerileri

Spor yapıyorsanız ve ara öğünlerinizde hem sağlıklı hem de lezzetli besinlere yer vermek istiyor ama bu konuda bir fikre sahip değilseniz, aşağıda sizler için oluşturmuş olduğumuz sporculara özel ara öğün önerileri oldukça iyi bir seçenektir. Sizde aşağıda oluşturduğumuz sporcu ara öğün önerilerini inceleyerek, damak tadınıza en uygun besini keyifle tüketebilirsiniz. Ayrıca içerisinde birbirinden lezzetli ara öğünleri olan Fedbox’ın yüksek proteinli sporcu paketlerini inceleyebilirsiniz.

Fıstık Ezmeli Sandviç

Çocukluğumuzun en lezzetli tatlarından olan fıstık ezmeli sandviç, hem yapılışıyla hem de tadıyla kendine hayran bırakmaktadır. Oldukça lezzetli olan bu tadı, özellikle sporcuların ara öğünlerinde yer vermesi gerekir. Bu basit ama lezzetli tadın tarifini merak ediyorsanız, işte şu şekildedir;

Malzemeler

  • 1 dilim ekmek
  • Fıstık ezmesi

Yapılışı

Bir dilim isteğe bağlı olarak ekmek kızartma makinesinde kızartıp, üzerine fıstık ezmesini güzelce sürün. Böylelikle fıstık ezmeli sandviçiniz hazır afiyet olsun.

Meyveli Yoğurt Smoothie

Lezzetli ve hafif bir atıştırmalık alternatifi arayanlar için mükemmel bir seçenek olan meyveli yoğurtlu smoothie, aynı zamanda sindirim sisteminin de çalışmasına yardımcı olur. Oldukça besleyici ve hafif bir alternatif olan bu ara öğün tarifinin yapılışı şu şekildedir;

Malzemeler

  • 3 kaşık (yemek kaşığı) böğürtlen
  • 3 kaşık (yemek kaşığı) yoğurt
  • 3 kaşık (yemek kaşığı) şeker
  • 1 kaşık (yemek kaşığı) böğürtlen suyu
  • Mandalina

Yapılışı

İlk olarak tüm meyveleri blenderdan geçirip, bir kaba alın. Almış olduğunuz kabın içerisine şeker ve böğürtlen suyu ekleyip karışımı bir süre karıştırın. Sonrasında küçük bir kaba koyup üzerini mandalina ile süsleyebilirsiniz.

Vejeteryanlar İçin Sağlıklı Ara Öğün Önerileri

Eğer vejetaryen bir beslenme stilini benimsediyseniz, tüketeceğiniz besinlere oldukça dikkat etmeniz gerekir. Bu doğrultuda tüketeceğiniz ara öğünlerinde içeriği ve besin oranları çok fazla önem taşımaktadır. İşte bu noktada sizlere sağlıklı ve lezzetli ara öğün önerileri hazırladık. Bu ara öğün önerilerini inceleyerek, dilediğinizi kolayca hazırlayabilirsiniz. Ayrıca içerisinde birbirinden lezzetli ara öğünleri olan Fedbox’ın protein ve lif açısından zengin vejetaryen diyet paketlerini inceleyebilirsiniz.

Yer Fıstıklı Atom Bar

Tadıyla kendine hayran bırakan yer fıstıklı atom barı, yapılışı ile de bir o kadar kolaylık sağlamaktadır. Alışılmışın dışında bir ara öğün önerisi arayanlar için mükemmel bir seçenek olarak yer fıstıklı atom barın tarifinin yapılışı ve malzemeleri şu şekildedir;

Malzemeler

  • 1 kase yer fıstığı
  • 3 kaşık (yemek kaşığı) pekmez
  • 1 kaşık (yemek kaşığı) zeytinyağı

Yapılışı

İlk olarak çiğ yer fıstıklarını bir güzel kavurun. Ardından kabuklarını soyup, rondodan geçirin. Rondodan geçirdiğiniz toz yer fıstıklarının üzerine pekmez ve zeytinyağı ekleyip, rondodan bir tur daha geçirin. Hazır olan karışıma el ile şekil vererek, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tortilla Cipsi

Arkadaş muhabbetleriniz veya film gecelerinizin lezzetli bir alternatifi olacak tortilla cipsi, sağlıklı yapısıyla sizleri kendine hayran bırakacak. Özellikle vejetaryenler için lezzetli bir seçenek olan tortilla cipsinin yapılışını merak ediyorsanız, işte şu şekildedir;

Malzemeler

  • 2 adet tortilla
  • 2 kaşık (yemek kaşığı) zeytinyağı
  • 1 tutam köri
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kekik

Yapılışı

İlk olarak yağı küçük bir kaba alın. Ardından kesme tahtasında tortillaların önünü ve arkasını yağlayın. Sonra baharatları üzerine serpiştirerek, üçgen şeklinde kesin. Kesmiş olduğunuz bu tortillaları önceden ısıtılmış 200 derecelik verip, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Kakaolu Raw Bar

Oldukça pratik ve lezzerli olan atıltırmalık raw barlar, kalabalık misafirlerinizi veya kendinizi şımartmak için alternatif bir tattır. İşte bu yapılışı ve tadıyla kendine hayran bırakan atıştırmalık kakaolu raw barların yapılışı şu şekildedir;

Malzemeler

  • 8 adet hurma
  • 1 kaşık (yemek kaşığı) fıstık ezmesi
  • 1 kaşık (yemek kaşığı) kakao
  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 kaşık (çay kaşığı) çekilmiş toz kahve
  • 1 bardak öğütülmüş yer fıstığı

Yapılışı

Öncelikle kakao, hurma, kahve ve fıstık ezmesini blendırdan geçirin. Sonrasında çikolatayı eritip bir kenarda bekletin. Önceden oluşturduğunuz karışımı yağlı kağıda yayarak, buzdolabında bekletin. Ardından dolaptan çıkarıp üzerine eritmiş olduğunuz çikolatayı dökün ve sonrasında üzerine fıstıkları da serpiştirin. Son olarak dolaba koymadan önce dikdörtgen şeklinde kesip, 2 saat donması için dolapta bekletin. Afiyet olsun.

İncir Dolması

Kilo aldırmayan sağlıklı ara öğün tarifi arayanlar için mükemmel bir alternatif sunan incir dolması aynı zamanda sindirim sisteminin de çalışmasına yardımcı olur. Oldukça besleyici ve hafif bir alternatif olan bu ara öğün tarifinin yapılışı şu şekildedir;

Malzemeler

  • 20 adet kuru incir
  • Ilık su
  • 1 bardak (su bardağı) ceviz
  • 2 kaşık (yemek kaşığı) sıvı yağ

Şerbeti İçin

  • 1 bardak (su bardağı) su
  • 3 kaşık (yemek kaşığı) şeker

Yapılışı

İlk olarak incirlerimizi ılık suda 1 saat bekletin. Ardından yumuşayan incirleri sudan çıkarıp üzerini bıçak ile kesin. Daha sonra kesilen kısımları çukurlaştırmak için parmağınızla bastırın. Sonra cevizleri iri parçalar halinde doğrayıp, incirlerin içine koyun. Son olarak doldurduğunuz incirleri bir tencereye dizerek, şerbeti üzerinde gezdirin. Güzelce piştikten sonra servis edebilirsiniz. afiyet olsun.

Ketojenik Beslenenler İçin Doyurucu Ara Öğün Önerileri

Son dönemlerde ketojenik beslenme trendi gittikçe hız kazanmaya başlamıştır. Bu beslenme stilinde ana öğünler kadar ara öğünlere de önem verilmesi gerekir. Bu noktada sizler için birbirinden lezzetli öneriler hazırladık. Bu önerileri inceleyerek, dilediğinizi hazırlayabilirsiniz. Ayrıca içerisinde birbirinden lezzetli ara öğünleri olan Fedbox’ın ketojenik diyet paketlerini inceleyebilirsiniz.

Avokadolu Somon Salatası

Oldukça doyurucu ve protein açısından zengin olan avokadolu somon salatası, açlığınızın tavan yaptığı anlarda mükemmel bir çözüm olmaktadır. Ara öğünlerinizi şenlendiren bu kahvaltılık diyet salatanın yapılışı, şu şekildedir;

Malzemeler

  • Somon füme
  • Yarım avokado
  • Marul
  • Domates
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 bardak (çay bardağı) limon suyu

Yapılışı

İlk olarak avakadoları küp küp kesip, somonları füme halinde doğrayın. Sonrasında temiz bir kabın içine alarak üzerine marul, domates doğrayıp karabiber tuz ve limon suyu eleyerek, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Avokadolu Yumurtalı Sandviç

Kilo aldırmayan ara öğün tarifleri arasında önemli bir yere sahip olan avokadolu yumurtalı sandviç, içerisindeki proteinlerle sağlıklı bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır. Tadıyla kendine hayran bırakan bu tarifin yapılışı da oldukça kolaydır.

Malzemeler

  • 3 adet haşlanmış yumurta 
  • 1 adet olgunlaşmış avokado
  • 3 adet taze soğan
  • 1 tutam dereotu
  • Yarım limon
  • 1 tutam tuz
  • Marul

Yapılışı

İlk olarak haşlanmış yumurtaları ve avakadoları küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Sonrasında dereotunu ve taze soğanları küçük küçük kesip hepsini bir kaba alın. Daha sonra Üzerine mayonez, limon suyu ve tuzu ilave edip, ekmeğinize sürebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Peynir Dolması

Tok tutan ara öğün listesinin başında gelen peynir dolması, hem yapılışı ile hem de tadıyla ara öğünlerin aranan tadı haline gelmektedir. Ara öğünlerin sofralarının şahı olan bu tadı deneyimlemek istiyorsanız, şu şekilde yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • İstenilen adette kırmızı biber
  • Lor peyniri 
  • 1 kaşık (yemek kaşığı) zeytinyağı
  • 1 tutam mayonez
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam çörek otu

Yapılışı

Öncelikle biberleri yıkayıp, saplarından ayırıyoruz. Sonra peynir, zeytinyağı, baharatlar ve doğranmış yeşillikleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Daha sonra karışımı biberlerin içerisine doldurup, fırına verin. Biberler yumuşayana kadar pişirip, üzerine zeytinyağı ve çörek otu serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Sizde birbirinden lezzetli ara öğünlere sahip diyet yemek paketleri ile kilonuzu korumak istiyorsanız, Fedbox’ın lezzetli diyet yemek paketleri ile kilonuzu kontrol altına alabilirsiniz.


Ara
© 2024 Fedbox | Tüm Hakları Saklıdır