Beyaz lahana diyeti bir dönem çok meşhur olan kişiler tarafından yapılmasına rağmen son yıllarda popülaritesini yitirdi.
Beyaz lahana diyeti ünlü isimlerin birçok kilo vermesini sağlamıştır. Özellikle diyet konusunda çözüm bulmak istediğiniz her konuda lahananın ödem söktürücü etkisini en iyi şekilde görebilirsiniz. Lahana diyeti, orta derecede fiziksel aktiviteyi hesaba katarak 7-10 günde 3 ila 4 kg fazla kilo vermenizi sağlar. Bu etki, yapraklı sebzelerdeki tartronik asit içeriği sayesinde elde edilir. Bu madde besinlerden elde edilen karbonhidratlardan yeni yağ dokusu oluşumunu engeller, metabolizmayı hızlandırır. Ürün, mide-bağırsak sistemini toksinlerden arındıran, açlığı gideren kaba lifler içerir. Makalede size lahananın kilo kaybını nasıl etkilediğini ve hangi biçimde kullanılacağını anlatacağız.
Beyaz Lahana Diyetinde Neler Tüketilir?
Turpgiller veya brassicalar, kış aylarının tipik sebzeleridir ve tüm lahana türlerini içerir: Karnabahar, karalahana, Brüksel lahanası, lahana, karalahana, brokoli, şalgam, turp, roka. Kükürt açısından zengin olduklarından pişirildiğinde keskin ve karakteristik bir koku yayarlar ve bu nedenle kaynatma sırasında pişirme suyuna bir yemek kaşığı sirke veya bir limon suyu ilave edilmesi tavsiye edilir. Lahana diyetinin neden yeni annenin iyiliği için her derde deva olduğunu anlamak için turpgiller ağaçlarının özelliklerini kısaca görelim.
Vitamin, mineral ve lif açısından zengin olan beyaz lahana diyeti özellikle sindirim sorunu olanlar için birebirdir. Turpgiller ayrıcalıklı bir C vitamini, K vitamini ve daha az oranda da olsa beta-karoten ve folik asit (değerli anti-anemik özelliklere sahip) gibi B vitaminleri kaynağıdır. Ayrıca mineral tuzları (demir, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum ve çinko) bakımından zengindirler ve sindirim sistemini korumak için mükemmel olan iyi miktarda diyet lifi sağlarlar.
Beyaz Lahananın Kilo Kaybı İçin Faydaları
Kaba lif, gastrointestinal sistemi toksinlerden, toksik maddelerden ve fazla sıvılardan temizler. Sonuç olarak, kabızlık olasılığı azalır ve sindirim sisteminin düz kasının peristalsisi iyileşir. Düşük kalorili bir diyet uygularken kan temizlenir.
Dengeli beslenme sayesinde biyolojik sıvı dokulara daha hızlı dağılır ve mikro sirkülasyon hızlanır. Hücrelere yoğun bir şekilde kan verilir, lahanadan besin alınır: B, A, demir, çinko, krom vitaminleri. Yaprak sebzesinin bileşimindeki vitamin-mineral kompleksi, sinir sisteminin işleyişi üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir, psiko-duygusal durumu normalleştirir. Antioksidanlar depresyon gelişimini engeller, ruh halini iyileştirir ve fiziksel aktiviteyi arttırır. Besinler, yağ yakıcı etkisi olduğu için metabolizmayı hızlandırır.
Askorbik asit bağışıklık sistemini güçlendirir, diyet döneminde bulaşıcı bir hastalık ile enfeksiyonu önler. Lahana yaprakları tartronik asit içerir. Kimyasal, diyet karbonhidratlarının deri altı yağa dönüşmesini engeller. Sadece çiğ yapraklı sebzeler yemekten faydalanabilir. Yüksek sıcaklığın etkisi altında tartronik asit hızla yok edilir. Çiğ, haşlanmış, pişmiş veya buğulanmış lahana beyaz lahana diyeti için tercih edilebilir.