Lütfen aramak istediğiniz kelimeyi yazıp arama simgesine tıklayınız.
Ara Tutar 0.000,00
Toplam İndirim 000,00
Ödenecek Toplam Tutar 0.000,00

Beyaz Un Yerine Ne Kullanabiliriz?

Beyaz Un Yerine Ne Kullanabiliriz?

MUZ

  1. A,C,K,B vitaminleri, bakır, potasyum, magnezyum, manganez ve  fosfor minerallerini içermektedir.
  2. Yüksek potasyum,düşük sodyum kaynağıdır.
  3. Yüksek tansiyon ve kardiyovasküler hastalıkların oluşum risklerini azaltmaktadır.
  4. Mide rahatsızlıkları özellikle mide ülserine karşı koruyucu etki göstermektedir.
  5. Yüksek kalori içermektedir. Porsiyon kontrolüne dikkat edilerek tüketilmelidir.
  6. 100 gram muzda 3 gram lif bulunmaktadır. Lif içeriğinin yüksek olması kan şekeri seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.
  7. Muzu ezerek diyet tatlı yapımınızda kullanabilirsiniz. Tatlı tadı vermek ve kıvam kazandırmak açısından tercih edebilirsiniz.

  

 YULAF

  1. B,E vitaminleri, fosfor, çinko, magnezyum, manganez, demir, folat içeriği zengin bir  kaynaktır.
  2. Çözünür posa, proteinler, doymamış yağ asitleri, fitokimyasallar içermektedir.
  3. Yüksek orandaki lif içeriği bağırsaklarda düzenleyici etkiye ve uzun süre tokluğa sahiptir.
  4. Beta -glukan adlı madde sayesinde kolesterolün düzenlemesine yardımcı olur. Kardiyovasküler hastalıkların oluşum riskini azaltmaktadır.
  5. Yulaf kepeği veya yulaf ezmesi olarak özellikle kurabiye tariflerinizde beyaz un yerine kullanabilirsiniz.

 

KURU FASULYE

  1. A,K,D,C ve B vitaminleri, magnezyum, sodyum, demir, potasyum mineralleri içermektedir.
  2. Folat ve folik asitten zengindir.
  3. Yüksek protein içeriğine sahiptir.
  4. İçeriğindeki diyet lifi sayesinde, kötü kolesterolü düşürmekte ve  kalp hastalıkları risklerini azaltmaktadır.
  5. Antioksidan kaynağıdır. Vücuda zarar veren  serbest radikallere karşı koruyucu etki gösterir.
  6. Tüketildikten sonra sindirim problemleri yaratabilir bu yüzden tüketilmeden önce mutlaka zarları çıkartılarak geceden suda bekletilmelidir.
  7. Magnezyum ve kalsiyum içeriği kemik erimesine fayda sağlamaktadır.
  8. Kuru fasulye ununu tariflerde kullanarak, yapacağınız yemeğin protein değerini de arttırabilirsiniz.

 

BADEM

  1. Tekli doymamış yağ asitleri, bakır, çinko, demir, kalsiyum, manganez, magnezyum, fosfor, potasyum, E vitamini, B vitaminleri içermektedir.
  2. Yüksek flavanoid içeriği sayesinde antioksidan etki göstermektedir. Kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucudur.
  3. Diş ve kemiklerin güçlü olması için gerekli olan magnezyum ve fosfor minerallerinin iyi bir kaynağıdır.
  4. Karbonhidrat içeriği düşük, protein ve yağ içeriği yüksektir. Tüketilirken porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir.
  5. Bademi robottan geçirerek un haline getirip, tatlı tariflerinizde un yerine kullanabilirsiniz. Tatlılarınıza ayrı bir lezzet katacaktır fakat kalori değeri düşünülerek tüketimine dikkat edilmelidir.

Ara
© 2024 Fedbox | Tüm Hakları Saklıdır