Lütfen aramak istediğiniz kelimeyi yazıp arama simgesine tıklayınız.
Ara Tutar 0.000,00
Toplam İndirim 000,00
Ödenecek Toplam Tutar 0.000,00

Göbek Bölgesindeki Yağlardan Kurtulmak İçin Nasıl Beslenmeli?

Göbek Bölgesindeki Yağlardan Kurtulmak İçin Nasıl Beslenmeli?

Göbek bölgesindeki yağlar kadın erkek herkes için son derece rahatsız edici sorunlardan biridir. Peki bu yağların beslenmeyle ilgisi var mı?

 

Göbek bölgesindeki yağlar birçok kilo sorunun temelidir. Çünkü bölgesel yağlanmanın en sık görüldüğü bölge kadınlarda da erkeklerde de bu bölgedir. Sağlıksız beslenmenin en önemli belirtisi olan bölgesel yağlanmayı spor ve sağlıklı bir diyetle ortadan kaldırabilirsiniz. Nasıl mı?

 

Göbek Bölgesindeki Yağları Eriten Çözümler

 

Kilo aldığımızda, vücudun bir bölümünde aşırı kilo diğerinden daha belirgin olabilir. Temel fiziksel konformasyonumuz da dahil olmak üzere çeşitli değişkenlere bağlı olarak örneğin yüz, bacaklar veya kalçalarda yağ birikebilir.

 

Göbek bölgesindeki yağlar belirli değerlerin ötesinde, birçok hastalık için bağımsız bir risk faktörünü temsil eden, aksi takdirde önlenebilir olan bel çevresinde bir artışa dönüşür. Yani "göbek sahibi olmak" sadece giyinme şeklimizi değil, hayatımız boyunca ne kadar sağlıklı insanlar olacağımızı da etkiler!

 

Karın Bölgesindeki Ağ Çeşitleri

 

 

Birincisi, karın iç kısmında biriken ve tipik olarak hacimli, gergin ve yuvarlak göbeği oluşturan derin yağlardır. Deri altı yağ ise derinin altındaki katmanlarda birikerek klasik "yumuşak göbek"i oluşturur.

 

Her ikisi de olası aşırı kilo veya obezite ile bağlantılıdır. Ancak ikisi arasında viseral yağın en tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Metabolizmayı düzenleyen organların (karaciğer ve pankreas gibi) etrafında yer alır ve bunlar tarafından yapılan normal çalışmaya müdahale eder.

 

Deri altı yağ ise metabolik patolojilerle daha az bağlantılıdır. Göbek bölgesindeki yağlar bu nedenle, sanki hapsolmuş ve kullanımı zor olduğu için ortadan kaldırılması daha zor olsa bile, sağlık için daha az ciddidir.

 

Karın yağı neden tehlikelidir?

 

İnsanların sağlığını nasıl etkilediğini anlamak için karın yağı üzerinde birçok çalışma yapılmıştır. Karın çevresinin tek başına ağırlıktan daha belirleyici bir etkiye sahip olduğunu gördük. Çeşitli vücut bölgelerine iyi dağılmış yağa sahip aşırı kilolu bir kişi, aynı kiloda ancak daha büyük karın çevresi olan bir kişiden daha az risk altındadır.

 

Birçok istatistiksel çalışmadan, iyi olma hali ile kardiyovasküler hastalık, metabolik sendrom, dislipidemi, tip 2 diyabet ve hipertansiyon için artan risk arasındaki farkı yaratabilecek kesin veriler oluşturulmuştur.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre riskin arttığı eşik değerler kadınlar için 80 cm, erkekler için 94 cm. Bel çevresi kadınlarda 88 cm'den ve erkeklerde 102 cm'den büyükse risk daha da yüksektir.

 

Yağın birikme şekli vücudumuzda yaygın olan hormonal etkinin bir sonucudur ve sadece cinsiyete bağlı değildir. Göbek bölgesindeki yağlar jinoid morfotipli erkekler ve android morfotipli kadınlarda da görülmektedir.

 

Stres, yanlış beslenme alışkanlıkları ve uzun süreli fiziksel hareketsizlik genel olarak kilo alımına yol açar, ancak daha sonra özellikle her birimiz için sağlık riski son derece özneldir.

 

Göbek yağınız çok fazlaysa hangi yiyeceklerden kaçınmalısınız?

 

Vücut yağının artmasını önlemek için diyetinizden yağı çıkarmanız gerektiğini düşünmek neredeyse doğaldır. Bu biraz modası geçmiş bir diyetetik görüşüdür.

 

Kuşkusuz yağlar, özellikle doymuş yağlar ve trans yağlar, özellikle endüstriyel olarak işlenmiş gıdalarda, tütsülenmiş etler, atıştırmalıklar, atıştırmalıklar ve hazır yemeklerde sınırlanmalıdır. Ancak bir numaralı düşman aslında şekerdir. Birçok kişi aslında fazla şekerlerin vücudumuzda yağa dönüştüğü gerçeğini görmezden gelir.

 

Şeker sahip olduğumuz ana enerji kaynağıdır. Ancak hepatik glikojen formunda (yani karaciğerde) ve kaslarda minimum düzeyde depolanır. Bu yüzden göbek bölgesindeki yağlar için şeker, un ve işlenmiş gıdaların tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz.

 


Ara
© 2024 Fedbox | Tüm Hakları Saklıdır