Yaşamın her döneminde sağlıklı ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Bunun yanı sıra mevsiminde ve taze besin tüketmek de bir o kadar mühimdir. Dolayısıyla kış aylarında, kışın yetişen meyve ve sebzeler tüketilmeli. Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte beslenme şeklinde değişiklikler olmakta, genellikle yağlı ve şekerli besinlere eğilim artmaktadır.
Soğuk havanın etkisiyle evde geçirilen uzun saatler hem hareketsizliği hem de beslenme şeklimizi etkilemektedir. Bu durum ise kıştan çıkarken vücuda yerleşen fazla kilolar şeklinde bize döner. Kış mevsiminin beslenmemiz üzerine getirdiği bu dezavantajları bir kaç ipucu ile avantaja çevirebilmek mümkün. Kış aylarında vücut direncini artırmak ve vücuda yeterli miktarda vitamin ve mineral alınmasını sağlamak için sebze ve meyve çeşitlerinden yararlanılması gerekmektedir.
Kışın başlıca tüketilmesi gereken besinleri sıralayacak olursak eğer;