Ara Tutar 0.000,00
Toplam İndirim 000,00
Ödenecek Toplam Tutar 0.000,00

SAĞLIKLI YAŞAM BLOĞU

blog görseli

23 Mayıs 2019

Mevsim Sebzelerinden Semizotu

Besin Değerleri (100 g için) Enerji: 16 kcal Karbonhidrat: 3.4 g Protein: 1.3 g Yağ: 0.1 g Lif : 1.6 g C vitamini: 21 mg Potasyum: 494 mg   Su oranı ve mineral değeri oldukça yüksek semizotunun ister yemeğini, ister yoğurt ile cacığını isterseniz de salatalarınızın içerisine doğrayabilirsiniz. Tokluk hissinizi arttırırken kalori alımını azaltacak bir sebzedir. Doğu Akdeniz bölgelerinde yoğun olarak tüketilen semizotu...
Mutfak İpuçları

DEVAMINI OKU
blog görseli

23 Mayıs 2019

Mevsim Sebzelerinden Semizotu

Besin Değerleri (100 g için) Enerji: 16 kcal Karbonhidrat: 3.4 g Protein: 1.3 g Yağ: 0.1 g Lif : 1.6 g C vitamini: 21 mg Potasyum: 494 mg   Su oranı ve mineral değeri oldukça yüksek semizotunun ister yemeğini, ister yoğurt ile cacığını isterseniz de salatalarınızın içerisine doğrayabilirsiniz. Tokluk hissinizi arttırırken kalori alımını azaltacak bir sebzedir. Doğu Akdeniz bölgelerinde yoğun olarak tüketilen semizotu...
Mutfak İpuçları

DEVAMINI OKU
blog görseli

12 Şubat 2019

Kış Aylarında Hangi Sebzeleri Tüketelim?

Sonbahar ve kış mevsiminin gelmesiyle yaz ayındaki sebzelerin yerini kış sebzeleri almaktadır. Sebze ve meyvelerdeki değişimin sağlığımız için birçok yararı bulunmaktadır. Mevsiminde tüketilen meyve ve sebzelerde mineral ve vitamin kaybı daha az olduğu için bağışıklık sistemimizi desteklemektedir. Kış sebzeleri nelerdir? Havuç: Kış ayının vazgeçilmez sebzesi olan havuç, A vitamini deposudur. K, C, B6 vitamini, folik asit, içermektedir. Havu...
Mutfak İpuçları

DEVAMINI OKU
blog görseli

12 Şubat 2019

Kış Aylarında Hangi Sebzeleri Tüketelim?

Sonbahar ve kış mevsiminin gelmesiyle yaz ayındaki sebzelerin yerini kış sebzeleri almaktadır. Sebze ve meyvelerdeki değişimin sağlığımız için birçok yararı bulunmaktadır. Mevsiminde tüketilen meyve ve sebzelerde mineral ve vitamin kaybı daha az olduğu için bağışıklık sistemimizi desteklemektedir. Kış sebzeleri nelerdir? Havuç: Kış ayının vazgeçilmez sebzesi olan havuç, A vitamini deposudur. K, C, B6 vitamini, folik asit, içermektedir. Havu...
Mutfak İpuçları

DEVAMINI OKU
blog görseli

1 Kasım 2018

Beyaz Un Yerine Ne Kullanabiliriz?

MUZ A,C,K,B vitaminleri, bakır, potasyum, magnezyum, manganez ve  fosfor minerallerini içermektedir. Yüksek potasyum,düşük sodyum kaynağıdır. Yüksek tansiyon ve kardiyovasküler hastalıkların oluşum risklerini azaltmaktadır. Mide rahatsızlıkları özellikle mide ülserine karşı koruyucu etki göstermektedir. Yüksek kalori içermektedir. Porsiyon kontrolüne dikkat edilerek tüketilmelidir. 100 gram muzda 3 gram lif bulunmaktadır. Lif içer...
Mutfak İpuçları

DEVAMINI OKU
blog görseli

1 Kasım 2018

Beyaz Un Yerine Ne Kullanabiliriz?

MUZ A,C,K,B vitaminleri, bakır, potasyum, magnezyum, manganez ve  fosfor minerallerini içermektedir. Yüksek potasyum,düşük sodyum kaynağıdır. Yüksek tansiyon ve kardiyovasküler hastalıkların oluşum risklerini azaltmaktadır. Mide rahatsızlıkları özellikle mide ülserine karşı koruyucu etki göstermektedir. Yüksek kalori içermektedir. Porsiyon kontrolüne dikkat edilerek tüketilmelidir. 100 gram muzda 3 gram lif bulunmaktadır. Lif içer...
Mutfak İpuçları

DEVAMINI OKU
blog görseli

10 Ocak 2018

Sağlıklı Pişirme Yöntemleri

Günlük beslenmede sağlıklı gıdalar tercih etmek kadar, sağlıklı gıdaları doğru yöntemlerle pişirmek de oldukça önemlidir. Gıdalar doğru yöntemlerle pişirildiği zaman; sindirimi kolaylaşır, lezzeti artar, renk, tat gibi unsurlar bakımından çekici hale gelir. Gıdalar uygun yöntemlerle pişirilmediğinde ise lezzet, görünüm, kıvamında istenmeyen değişiklikler meydana gelmekte ve besin değeri kayıpları oluşmaktadır. Öncelikli hedef yemekleri lezzetlend...
Mutfak İpuçları

DEVAMINI OKU
blog görseli

10 Ocak 2018

Sağlıklı Pişirme Yöntemleri

Günlük beslenmede sağlıklı gıdalar tercih etmek kadar, sağlıklı gıdaları doğru yöntemlerle pişirmek de oldukça önemlidir. Gıdalar doğru yöntemlerle pişirildiği zaman; sindirimi kolaylaşır, lezzeti artar, renk, tat gibi unsurlar bakımından çekici hale gelir. Gıdalar uygun yöntemlerle pişirilmediğinde ise lezzet, görünüm, kıvamında istenmeyen değişiklikler meydana gelmekte ve besin değeri kayıpları oluşmaktadır. Öncelikli hedef yemekleri lezzetlend...
Mutfak İpuçları

DEVAMINI OKU
blog görseli

27 Aralık 2017

Hangi Mevsimde Hangi Sebze Meyve Tüketilmeli?

Mevsiminde tüketilen sebze ve meyvelerin besin değeri daha yüksektir ve mevsim koşullarına göre bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkıda bulunur. Mevsim sebze ve meyveleri sağlık üzerine olumlu etkilerinin yanı sıra ekonomik ve lezzetlidir. Tüm bu nedenlerle doğanın bize sunduklarını zamanında tüketmemiz gerekir. KIŞ SEBZELERİ (ARALIK-OCAK-ŞUBAT) Kara lahana, brüksel lahanası, lahana, pazı, havuç, balkabağı, yer elması, ıspanak, k...
Mutfak İpuçları

DEVAMINI OKU
blog görseli

27 Aralık 2017

Hangi Mevsimde Hangi Sebze Meyve Tüketilmeli?

Mevsiminde tüketilen sebze ve meyvelerin besin değeri daha yüksektir ve mevsim koşullarına göre bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkıda bulunur. Mevsim sebze ve meyveleri sağlık üzerine olumlu etkilerinin yanı sıra ekonomik ve lezzetlidir. Tüm bu nedenlerle doğanın bize sunduklarını zamanında tüketmemiz gerekir. KIŞ SEBZELERİ (ARALIK-OCAK-ŞUBAT) Kara lahana, brüksel lahanası, lahana, pazı, havuç, balkabağı, yer elması, ıspanak, k...
Mutfak İpuçları

DEVAMINI OKU
© 2022 Fedbox | Tüm Hakları Saklıdır