Yaklaşan Ramazan ayı ile beraber, merak edilen birçok soruda merak edilmeye başlandı. Her ramazan sıklıkla merak edilen Ramazanda diyet yapılır mı? veya Ramazanda Nasıl diyet yapılır? gibi sorular, insanların en çok merak ettiği soruların başında gelmektedir.
Bu haftaki blogumuzda, kafanıza takılan Ramazan ve diyet ile ilgili tüm konularda yön gösterecek dopdolu bir içerik hazırladık. “Ramazanda Diyet Nasıl Yapılır?” içeriğimiz ile , aklınıza takılan tüm sorulara cevaplar bulabileceksiniz. Böylelikle Ramazana hem daha fit, hemde daha sağlıklı bir şekilde girmiş olacaksınız. Şimdiden hepinize keyifli okumalar dileriz.
Ramazan’da Diyetimi Nasıl Korurum?
Ramazanda diyet korumak oldukça zordur. Çünkü oruç tutarken iftar vaktine kadar aç kalan bir bünye, çok fazla yemek yemek ister. Bu sebeple de metabolizmasının kapasitesinden daha fazla besin tüketir. Tüketmiş olduğu besinlerde, kilo ve yağ olarak geri döner. Bu yüzden dolayı da oruç tutarken diyeti korumak oldukça zor bir süreçtir.
Bu duruma engel olmak sanılanın aksine oldukça kolay ve basittir. Bu noktada tek yapmanız gereken dengeli ve vücudunuzun kabul edeceği kadar beslenmektir. Aksi halde ani kilo alışları kaçınılmazdır. Oruç tutarken alınan ani kiloların geri verilmesi de çok zor olabiliyor. Bu sebeple, kişiye özel diyet programlarıyla Ramazan ayında oruç tutarken bile sağlıklı ve formda kalmak mümkündür. Kişiye özel diyet programlarından bahsedecek olursak;
Son dönemlerde oldukça popüler olan aralıklı oruç diyeti, oldukça sağlıklı olan aralıklı oruç diyeti sayesinde sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Bunun için yapılması gereken tek şey 16 saat boş kalan midenize, hazımsızlık yaratacak gıdalardan uzak tutmaktır. Aralıklın oruç mantığında olduğu gibi mideyi daha az yorup, daha az efor sarf etmesini sağlayacak şeyler yemelisiniz. Örneğin bol su tüketmelisiniz. Bunun yanında sebze ağırlıklı beslenip, bunun yanı sıra lif ve protein ağırlıklı beslenmektir. Böylelikle mide daha az yoruacak ve hazımsızlık olayı ortadan kalkmış olacaktır.
Vejeteryan diyeti adından anlaşılacağı üzere, et ve et ürünlerinin tüketilmediği oruç türüdür. Ramazan ayında da rahatlıkla uygulanabilir bir diyet türü olan vejeteryan diyet, oruç tutarken midedeki hazımsızlığın önüne geçer. Böylelikle oruç tutarken, mideniz uzun bir süre aç kalacağından onu hayvansal gıdalar gibi sindirimi zor besinlerle yormak yerine; kuruyemiş, sebze, meyve baklagil ve tahıl gibi hem tok tutan hem sindirimi kolay hemde sağlıklı besinler tüketebilirsiniz. Böylelikle Ramazan boyunca oruç tutarken sağlıklı bir şekilde kilo vererek, midenizi dinlendirebilirsiniz.
Adını sıklıkla duyduğumuz ketojenik diyetin vücuda birçok katkısı vardır özellikle ramazan aylarında oruç tutan bireylerde sağlıklı kilo vermenin yanı sıra, insülin seviyesini dengede tuttuğu için yüksek şekerin önüne geçer. Aynı zamanda iftar vaktine kadar aç kaldığımız için bir anda kan şekerimizin yükselmesininin önüne geçer. Ketojenik diyeti oruç tutarken aynı zamanda kilo vermek için kullanmak istiyorsanız, mutlaka yeşil yapraklı sebzelerin yanı sıra, Avokado, peynir, yumurta ve böğürtlengilleri tüketebilirsiniz. Böylelikle oruç tutarken aynı zamanda da sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
Protein diyeti günümüzde birçok insan tarafından yapılan bir diyet türüdür. Bu diyet türü, oruç tutarken size pek çok anlamda fayda sağlayacaktır. İlk olarak sahurda protein diyetine uyduğunuz takdirde, oruç nedeniyle uzun süre aç kalsanız bile, acıkma hissini minimum seviyelerde yaşamış olacaksınız. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, protein diyetine ara vererek devam etmektir. Böylelikle orucunuzu açarken çok fazla yemek midenizi yemeklerle doldurmak durumunda kalmamış olursunuz. Protein diyetini oruç tutarken uygulamak için; sahurda ve iftarda balık, yumurta, ayran, yoğurt, meyve ve yulaf tüketebilirsiniz. Sahurda tükettiğiniz de gün boyu acıkmayacaksınız, iftarda tüketirseniz eğer midenin besinleri kolay bir şekilde sindirmesine yardımcı olmuş olacaksınız.
Oruç Tutarken Diyetle Kaç Kilo Verilir?
Kilonuzu ramazanda kontrol altında tutabilmek için, etkili ve basit birkaç ramazan diyet tüyosu bulunmaktadır. Bu tüyolar ile beraber Ramazan ayında formunuzu koruyabilir, aynı zamanda da metabolizmanızı dinlendirebilirsiniz. Oruç tutarken kilo vermek kolaydır Fakat burada gerekli olan metabolizmanıza en uygun diyet yöntemine karar vermektir. Böylelikle metabolizmanıza en uygun diyet yöntemiyle oruç tutarken bile rahatlıkla kilo verebilirsiniz.
Diyet Adı
|
Verilen Ortalama Kilo (Kg cinsinden)
|
Protein Diyeti
|
Haftada 2 kilo
|
Ketojenik Diyet
|
Haftada 3-5 kilo
|
Aralıklı Oruç Diyeti
|
Ayda 7 kilo
|
Vejeteryan Diyeti
|
Haftada 2
|
Yukarıda vermiş olduğumuz olduğumuz değerler tamamen ortalama değerler olup, oruç tutarken vereceğiniz kilo miktarı, kişiden kişiye farklılık gösterdiği gibi aynı zamanda da ve yaş, cinsiyet, başlangıç kilosu, metabolizma hızı, fiziksel aktivite düzeyi ve diğer yaşam tarzı gibi faktörlere de bağlıdır.
Fedbox’ın Sağlıklı Diyet Menüleriyle Ramazana Merhaba Deyin!
Ramazan ayına özel Fedbox’ın sunmuş olduğu sağlıklı, kaliteli diyet menüleriyle, kilonuzu kontrol altından tutarak hızlı kilo artışının önüne geçmiş olursunuz.
Fedbox’ın hazırlamış olduğu sağlıklı menüler uzman diyetisyenler ve profesyonel aşçılar tarafından hazırlanmaktadır. Hazırlanan tüm menüler hijyen kuralları çerçevesinde yapılmaktadır. Böylelikle hem sağlıklı hemde lezzetli menüler deneyimleyebilirsiniz.
Menülerin hepsinde 4 yaprak kuralına uygun, diyet oruç yemekleri hazırlanmaktadır. Bu sayede kişinin Ramazanda ihtiyaç duyacağı tüm besinler sağlanmış olunur.
Bunun için yapmanız gereken tek şey size en uygun olan ramazan diyet menüsünü seçemektir. Protein diyet menüsü başta olmak üzere, 21 gün reset paketi, diyet yemek paketi protein, ketojenik ve aralıklı oruç gibi türlü türlü alternatifler mevcuttur. Yapmanız gereken tek şey size en uygun ramazan diyet paketini seçerek, hızlı bir şekilde siparişinizi oluşturabilirsiniz. Hızlı yemek servisi ve uygun fiyat avantajıyla ramazan boyunca damaklarınızı şenlendirecek, Fedbox diyet paketlerini buradan inceleyip, sipariş oluşturabilirsiniz.