Sağlıklı beslenme; her besin grubundaki yiyecek ve içeceklerin gün içinde yeterli ve dengeli olarak tüketilmesidir. Besin grupların biri olan yağ grubu, yüksek enerji içeriği sebebiyle tamamen uzak durulması gereken grup olarak algılanabilmektedir. Ancak burada önemli olan sağlıklı yağlar ile sağlıksız yağlar arasındaki ayrımın iyi yapılabilmesidir. Günlük diyette alınan enerjinin %30’unun doğal yağlar ve yağlı tohumlar gibi sağlıklı yağlardan gelmesi istenmektedir, çünkü yağ grubunda yer alan sağlıklı yağlar ölçülü ve düzenli tüketildiklerinde insan sağlığı açısından son derece faydalıdır. Sağlık için en elverişli yağ kullanımlarından biri yağlı tohumlardır. Yağlı tohumlar, halk dilindeki adıyla kuruyemişler ceviz, yer fıstığı, badem, fındık, antep fıstığı, kabak çekirdeği, kaju olarak sayılabilmektedir. Yağlı tohumlar ölçülü tüketildiğinde sağlık üzerinde olumlu etkiler gösterebilmektedir.