Ara Tutar 0.000,00
Toplam İndirim 000,00
Ödenecek Toplam Tutar 0.000,00

SAĞLIKLI YAŞAM BLOĞU

blog görseli

10 Mayıs 2018

Bahar Yorgunluğuna Karşı Neler Yapabiliriz?

Uzun ve soğuk bir kışın ardından havaların ısınıp güneşin kendini göstermesiyle baharın gelişi genellikle hepimizi mutlu eder fakat mevsim değişikliği olarak bilinen bu süreçte halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, sürekli uyuma isteği, aktif olamama korkusu yaşanabilir. Genellikle kısa süreli olarak gerçekleşen bu durumlar dikkat edilmezse kronikleşebilir ve yaşam kalitesini azaltabilir. Sağlıklı beslenme, mevsim geçişlerinde dikkat edilmesi gereken...
Sağlıklı Beslenme Tüyoları

DEVAMINI OKU
blog görseli

8 Mayıs 2018

Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Ramazan ayında sağlıklı beslenmek, uzun süre aç ve susuz kalan vücut için daha çok önem kazanmaktadır. Ramazan dönemine beslenme açısından bakıldığında yapılan hataların başında sahura kalkmadan oruç tutmak gelmektedir. Uzun süren açlık durumunda kan şekeri düşmekte, sahura kalkılmaz ise bu düşüş çok daha erken saatlerde başlayabilmektedir. Bu dönemde öğün sayısı ve beslenme şekilleri eskiye oranla değişmektedir. Günde 3 ana öğün olan beslenme...
Özel Beslenme Durumları

DEVAMINI OKU
blog görseli

8 Mayıs 2018

Tatilde Kilo Almamanın Püf Noktaları

Çalışan binlerce insan, özellikle yaz mevsiminde hayal ettiği tatil planını hayata geçirmek ister. Uzun bir yılı yoğun şekilde çalışarak geçiren bireyler için tatil yapma isteği son yıllarda daha da artmış durumda olduğu söylenilebilir. Bu sebeple ‘’Kendime biraz zaman ayırmam gerek.’’ ‘’Tatil yapmak benim de hakkım.’’ gibi cümleleri çok sık duyarız. Bu durumda otellerde ‘’her şey dahil’’, ‘’açık büfe’’ anlayışını cazip hale getirebilir ve kişile...
Sağlıklı Yaşam Önerileri

DEVAMINI OKU
blog görseli

30 Nisan 2018

Bağışıklık Dostu Kefir

Kuzey Kafkasya kökenli probiyotik bir süt ürünü olan ‘kefir’ yüzlerce yıllık geçmişe sahiptir. Kafkasyalıların sağlıklı ve uzun yaşamalarının sırrı, gençlik iksiri olarak kabul ettiği kefir, kefir taneleri kullanılarak sütten elde edilen fermente bir süt ürünüdür. Keçi, inek, soya veya hindistan cevizi sütü ile de yapılabilmektedir. Kefirin içerisindeki etken madde, laktozu laktik aside indirgediğinden sindirimi diğer süt ürünlerine göre daha kol...
Sağlıklı Beslenme Tüyoları

DEVAMINI OKU
blog görseli

6 Nisan 2018

Antioksidan Besinler

Antioksidanlar; vücudumuzda serbest radikallerle birleşerek, hücrelerin zarar görmesini engeller. Antioksidanların bir kısmı vücudumuz tarafından üretilirken diğer kısmı ise besinler yolu ile vücudumuza giriş yapmaktadır. Bir besin ne kadar çok antioksidan içerir ise, vücudumuzdaki serbest radikalleri o kadar fazla yok eder ve bağışık sistemimizi güçlendirerek hastalıklara karşı bizi korur. Araştırmalar, antioksidanların; sağlıklı kalmamızda...
Sağlıklı Beslenme Tüyoları

DEVAMINI OKU
blog görseli

30 Mart 2018

Avokadonun Faydaları

Son zamanların favori besini olan avokado, besin değeri açısından oldukça faydalıdır. Avokadonun, 100 gramında yaklaşık 167 kalori bulunmaktadır ve enerjisinin %80’i kaliteli yağlardan gelmektedir. Avokadonun faydalarına bakacak olursak; Protein içeriği diğer meyvelerden daha yüksektir. Avokado, protein içeriğiyle tanınan pek çok besinden daha fazla protein içermektedir. İçeriğinde, asparagin, aspartik asit, glutamin ve glutamik asit g...
Sağlıklı Beslenme Tüyoları

DEVAMINI OKU
blog görseli

30 Mart 2018

Egzersiz Tek Başına Kilo Yönetimini Destekler mi?

Öncelikle hep karıştırılan fiziksel aktivite ve egzersiz kelimelerinin ne anlama geldiğini öğrenelim. Fiziksel aktivite gün içinde yaptığımız her türlü hareketi içerirken, egzersiz planlı, tempolu ve düzenli hareketler bütünüdür. Düzenli egzersiz yapmanın sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılığın, gücün ve esnekliğin artmasındaki rolünün yanı sıra kronik hastalıklara yakalanma riskini de azalttığı açıkça bilinmektedir. Egzersizin bu kişisel f...
Sağlıklı Yaşam Önerileri

DEVAMINI OKU
blog görseli

12 Mart 2018

Hipertansiyon ve Beslenme

Kan dolaşımının sağlanması için bir basınç vardır. Bu basınç olması gerekenden fazla ise hipertansiyon sinyalleri sizin için çalıyor demektir. Hipertansiyon için kullanılan diğer bir isim ise yüksek tansiyondur. BKİ ile hipertansiyon arasında çok önemli bir bağ vardır, yapılan çalışmalarda hipertansiyon hastalarının yarısından fazlası obezdir. Bu sebeple hipertansiyonu olan bireylerin kilolarına dikkat etmesi, fazla kilosu olan kişilerin ise besl...
Özel Beslenme Durumları

DEVAMINI OKU
blog görseli

9 Mart 2018

Kaliteli Protein: Yumurta

Yumurta anne sütünden sonra en kaliteli proteindir. Bir yumurtada ortalama 6 gram protein bulunur. Yumurta düşük kalorili, yüksek proteinli olması ve tokluk sağlaması açısından vazgeçilmez besinlerimizden biridir. Yapılan bir çalışmada yumurtanın tokluk hissinin sağlanmasında 72 saat etkili olduğu bulunmuştur. Özellikle kahvaltıda yumurta tercih etmek, gün içerisindeki tokluk hissinin sağlanmasına yardımcı olacaktır. Yumurtaya dair önyargıl...
Sağlıklı Beslenme Tüyoları

DEVAMINI OKU
blog görseli

6 Mart 2018

Çölyak Hastalığında Beslenme

Gluten, tahıllarda bulunan bir protein grubunun adıdır. Bu protein grubundan ikisi gliadin ve glutenin su ile karıştırıldığında gluten olarak bilinen maddeyi oluşturur. Aslında zararlı etkiyi yapan gliadindir. Çölyak hastalarında rahatsızlık yapmasının sebebi glutenli yiyecekler tüketildiğinde bağırsak mukozasında alerji nedeniyle villus adı verilen kıvrımlar zarar görürler ve alınan gıdalar gitgide emilemez hale gelirler. Çölyak hastaları bu seb...
Özel Beslenme Durumları

DEVAMINI OKU
blog görseli

5 Mart 2018

Yağlı Tohumların Beslenmedeki Önemi

Sağlıklı beslenme; her besin grubundaki yiyecek ve içeceklerin gün içinde yeterli ve dengeli olarak tüketilmesidir. Besin grupların biri olan yağ grubu, yüksek enerji içeriği sebebiyle tamamen uzak durulması gereken grup olarak algılanabilmektedir. Ancak burada önemli olan sağlıklı yağlar ile sağlıksız yağlar arasındaki ayrımın iyi yapılabilmesidir. Günlük diyette alınan enerjinin %30’unun doğal yağlar ve yağlı tohumlar gibi sağlıklı yağlardan ge...
Sağlıklı Beslenme Tüyoları

DEVAMINI OKU
blog görseli

19 Şubat 2018

Formunu Korumak İsteyen Bireyler İçin Beslenme Önerileri

Obezitenin belirlenmesinde en sık kullanılan yöntemlerden biri beden kitle indeksi (BKİ) hesaplaması ve bel çevresi ölçümüdür. Beden kitle indeksi (BKİ), kilogram cinsinden vücut ağırlığının, metre cinsinden boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle hesaplanır. Beden kitle indeksi 18,5–24,9 kg/m2 aralığında ise boy uzunluğuna göre vücut ağırlığı “normal” kabul edilmektedir. Ancak BKİ değeri normal aralıkta olsa da sağlıklı besleniyor olmak her zaman ...
Sağlıklı Beslenme Tüyoları

DEVAMINI OKU
blog görseli

14 Şubat 2018

Spor Yapan Bireyler Beslenmelerinde Nelere Dikkat Etmeli?

Yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı yaşam için çok önemlidir. Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez unsurlarından bir diğeri de spor yapmaktır. Yeterli ve dengeli beslenmenin yanında düzenli olarak spor yapılmalıdır.  Ancak spor yaparken bilinçsiz beslenmek ve vücudun ihtiyaç duyduğu enerji kaynaklarının kısıtlanması fayda yerine zarara yol açabilir. Spor yapan bireyler karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, mineral ve su ihtiyacını sağlayacak şekilde yet...
Sağlıklı Beslenme Tüyoları

DEVAMINI OKU
blog görseli

12 Şubat 2018

Demir Eksikliği Anemisi Olan Kişiler Nasıl Beslenmeli?

Demir, vücut için temel bir mineraldir. Demir mineralinin vücuttaki en önemli görevi “hemoglobin” yapımıdır. Hemoglobin, vücutta tüm dokuların yaşaması için gerekli olan oksijeni taşıma işlemini gerçekleştirmektedir. Ayrıca vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek vücudu zinde tutmakta ve B vitaminlerinden daha fazla yararlanmayı sağlamaktadır. Demir minerali vücutta üretilmediği için, yiyecekler yoluyla yeterli miktarda alınması gerekmektedir....
Özel Beslenme Durumları

DEVAMINI OKU
blog görseli

1 Şubat 2018

Nezle ve Gribe Karşı Nasıl Beslenebiliriz?

Grip, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, yorgunluk, sık tekrarlayan iltihaplanmalar bağışıklık sisteminin zayıfladığının en önemli göstergelerindendir. Bağışıklık sistemi vücudun savunma sistemidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücut direncini artırmak hastalıklara yakalanma riskini düşürmektedir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, uygun besin seçimi ve doğru beslenme uygulamaları ile bağışıklık sistemini güçlendirerek zararlı mikroorganizmala...
Sağlıklı Beslenme Tüyoları

DEVAMINI OKU
blog görseli

31 Ocak 2018

Vejetaryenler İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri

Vejetaryen; bitkisel besinleri tüketen, hayvansal besinleri ise sınırlı miktarda tüketen veya hiç tüketmeyen kişi olarak tanımlanmaktadır. Vejetaryen beslenme tipi, ağırlıklı olarak bitkisel kaynaklı yiyecekleri içerir. Vejetaryen diyette sağlıklı beslenme önerilerine uyulduğunda yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması mümkündür. Ancak protein açısından dikkatli olunmalı ve bitkisel protein kaynakları iyi kullanılmalıdır. Yeterli ve denge...
Özel Beslenme Durumları

DEVAMINI OKU
blog görseli

16 Ocak 2018

Glisemik İndeks Nedir?

Glisemik indeks; yiyecek veya içecek tüketimden sonraki ikinci saatte kan glikoz tepkilerine dayanan niceliksel bir değerlendirmedir. Buna göre farklı yiyecek ve içecekler, kan glikoz seviyesine farklı seviyede etki etmektedir. Bir başka deyişle besinlerin glisemik indeksi kan şekerinin yavaş veya hızlı yükselmesini etkilemektedir. Glisemik indeks bu etkinin ölçümüdür. Referans besin ile (beyaz ekmek veya glikozla) aynı miktarda karbonhidrat içer...
Sağlıklı Beslenme Tüyoları

DEVAMINI OKU
blog görseli

10 Ocak 2018

Sağlıklı Pişirme Yöntemleri

Günlük beslenmede sağlıklı gıdalar tercih etmek kadar, sağlıklı gıdaları doğru yöntemlerle pişirmek de oldukça önemlidir. Gıdalar doğru yöntemlerle pişirildiği zaman; sindirimi kolaylaşır, lezzeti artar, renk, tat gibi unsurlar bakımından çekici hale gelir. Gıdalar uygun yöntemlerle pişirilmediğinde ise lezzet, görünüm, kıvamında istenmeyen değişiklikler meydana gelmekte ve besin değeri kayıpları oluşmaktadır. Öncelikli hedef yemekleri lezzetlend...
Mutfak İpuçları

DEVAMINI OKU
blog görseli

27 Aralık 2017

Anne Sütünün Önemi

   Anne sütü; ilk 6 ay boyunca tek başına bebeğin tüm enerji ve besin ögeleri ihtiyacını karşılayan en doğal besindir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) 1991 yılında; “ilk 6 ay boyunca çocuklara yalnız anne sütü verilmeli, anne sütüne 2 yaşa kadar devam edilmeli ve 6.aydan sonra ek gıdalara başlanmalıdır.” kararına varmıştır. Anne sütü bileşiminin en önemli özelliği, bebeğin doğum ağırlığına ve ayına ...
Hamilelik Dönemi ve Doğum Sonrası Öneriler

DEVAMINI OKU
blog görseli

27 Aralık 2017

Hangi Mevsimde Hangi Sebze Meyve Tüketilmeli?

Mevsiminde tüketilen sebze ve meyvelerin besin değeri daha yüksektir ve mevsim koşullarına göre bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkıda bulunur. Mevsim sebze ve meyveleri sağlık üzerine olumlu etkilerinin yanı sıra ekonomik ve lezzetlidir. Tüm bu nedenlerle doğanın bize sunduklarını zamanında tüketmemiz gerekir. KIŞ SEBZELERİ (ARALIK-OCAK-ŞUBAT) Kara lahana, brüksel lahanası, lahana, pazı, havuç, balkabağı, yer elması, ıspanak, k...
Mutfak İpuçları

DEVAMINI OKU
© 2022 Fedbox | Tüm Hakları Saklıdır